Pulse of Life

“А worldwide super-8 timelapse project”

http://www.filmshooting.com/ са създали малък проект, чрез който различни хора от цял свят са заснели super-8 timelapse лента в един и същи ден. Частите са били сглобени и редактирани заедно. Може да се изтегли от тук. Written by Andreas W. Andersen (2005).

Norway, Finland, UK, Serbia&Montenegro, Belgrade, Czech Republic, Austria, Italy, Spain, Canada, USA, Chile, Hong Kong, Ausralia … пулсиращ калейдоскоп … какво е животът: “да напипаш пулса”. Защо ли… кога усещаме пулса си – когато се вълнуваме, когато сме в точката на урагана, когато възбудата от това, което ни дава смисъл и щастие, качва адреналина ни до висините, когато сетивата ни са в пълна бойна готовност и отчитат важното. Когато ни се случи нещо…

Кратичкото филмче е в добре познатия стил на Michael Stearns и Ron Fricke… кои бяха ли – Baraka, Chronos, който изтеглих в DVD-HDTV и чака малко спокойствие, Dogora, Samsara… С него приключих петъчния работен ден. Често си представям след лудницата през седмицата, ако някой заснема животът ми, спрямо моя пулс… да, би се получило нещо подобно.

Опитах да открия Atlantis by Luc Besson (project “The Spirit of Baraka”) с музиката на Eric Serra с който са неразделни в проектите. Официалния му сайт не очаквах да е с такъв странен флаш. Та филмът има линк в kolibka, но не е активен… ех, пак ще се копа. Като казах Бесон, по някое радио бяха споменали, че няма да снима повече човека, щял да се отдаде на благотворителна дейност – да помага на млади режисьори и да си живее животеца. Бе никак не ми се върза, ама потънах в скръб. Сега като гледам в imdb, диванетата са излъгали – поне 13 филма за 2006 сред които и анимационен – е това определено ще се гледа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*