Още ambient

От седмица някъде имам ново пренареждане в листата и xerxes бе приет от раз, след като късно вечерта, бачкайки реших да заредя chillout по di.fm, за което радио бях писала в този пост. Парчето can you see this? така ме грабна, че веднага кликнах на сайта им. Признавам, ако напишеш просто името им, излиза какво ли не, само не и сайта им. Та си е полезно това радио – страхотия! Благодаря, че ме светна за него преди време;).

На прибиране от Варна (средата на октомври, онази седмица за която още не ми остава време да пиша) се свърши на Светло музиката, всичко бе изслушано и се опря до моята. С известни резерви му подадох Evanescence. И той се включи изненадващо за мен с думите, че слушал лятото за една друга група пееща в същия стил, но малко по-оперно. Подсмихнах се. Е това можеше да е само Nightwish. Дори помнеше, че солистката била напуснала преди време и още нямали такава, а тя пък се държала малко надменно, та затова се разделили… ех. Знам ли, дори да е така малко ми липсва нейния глас. Преди месец свалих End Of An Era DVD клиповете, но още не съм ги гледала, а те станаха златни по продажби.

А тия дни посегнах отново към Стинг и любимия Sacred Love. И си викам я да видя на сайта, какво ново и ей на албум! Songs From The Labyrinth – Стинг и сръбския лютенист Един Карамазов ни пренасят във времето на Елизабет 1-ва и ренесансовата музика. Почвам да си въобразявам, че мислите ми заживяват свой живот веднъж изказани, действат подмолно… казвам аз, че ми се слуша класика и на където и да се обърна все инфо за нея. Внимавай какво ще си поискаш, беше казал някой… някога… някъде…

 

Студът навън,

копнее топло равновесие

от вътре.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*