NG

Като си зает да метеш вездесъщите есенни листа, някак си започваш да отсъстваш от реалността, та бях позабравила за този брой, а още от рекламата на предния си казах “НЕПРЕМЕННО!”. Та тази вечер оставих листата да се трупат на купчинка и обещанието дадено ми пред мен самата изплува. Не го открих до Окръжна болница, пробвах на Университетът. В ръцете ми е…

   100 best pictures

“Фотоапаратът – пише американската писателка Юдора Уелти – означава любознателност.” Фотографията е нещо повече от техника. Тя изисква да имаш вътрешен обектив. “Проникновението не настъпва в един миг, като сполучлива моментална снимка; идва в точно определен момент, определено бавно – и не откъдето и да е, а отвътре.” Съществува външна светлина и вътрешна светлина. Фотографът се нуждае и от двете.”

от NG BG

На места дъхът ми спираше, на други очите потъваха във влага… на 3-ти тихичко възклицавах… какво определя стойността на един кадър – техниката, перфектния фокус-мокус-дефокус? трудността на постигането му? “зрението”, цветовете или мястото? моментът? Всъщност всичко това зад кадър в ръцете на фотографа, потопен в магията, прави крайния продукт въздействащ… задвижващ нашите емоции до степен да преминем в действие или да ни парализира със силата на посланието… така, че да останем дълго време в негов плен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*