“the wind of change” & красиви тела

Всъщност настъпващите промени около теб са един хубав начин да преподредиш пъзъла Живот, да се замислиш дали не си се задържал прекалено много на едно място. Няма лошо да си идеалист, но в днешно време това не се тачи особенно, а и в повечето случаи на проява съм го отчитала като минус. Но както казва Цветката – “от себе си не може да избягаш”. Но може да опиташ да откриеш неподозираното;).

Вчера гледахме един забавен театър – Красиви тела по Лора Кънингам. Много се смях… сигурно, защото 6-те приятелки около 30-те, събрали се да отпразнуват бременноста на една от тях в жилището и в Манхатън ми е супер близка като усещане. В емоциите, но далеч по-умерени… може би, защото не сме чак толкова “цветни” във същност и по-добре. Най-силно впечатление ми направи оригиналния начин, по който бяха сглобени сцените. Когато някоя от жените се изтеглеше от нея, ставащото зад сцената преминаваше във филмов вариант, както и влизането в сградата. А то бе култово, защото в него се бе паркирал входния кротък ексхибиционист и по реакцията на всяка може да направиш тотален психо-разрез – истерично крещене в уплах хвърляйки всички покупки на пода, жал и подаване на цигара с думите “защо го правиш, след това ще си още по-самотен” или здраво наритване в стил “дръжте ме, да не го убия”, или пък да му оставиш да ти пази багажа и колелото (с което той избяга накрая). Всъщност всяка една от тях е класически завършен типаж на съвременната жена – независимо дали има някой до нея или е сама (някъде там, отвътре, надълбоко сме винаги сами)… феминизъм?! Незнам, по-скоро не. Животът е достатъчно суров и сложен за един човек, особенно самотния. Да си силен или слаб, избираш сам – въпрос на оцеляване. След хаоса от емоции, проблеми влетели в едно с тях и все пак – централното събитие бременната им приятелка, заради която настава тотален срив в отношенията им, се чудиш всъщност защо са заедно… и към най-ценното за тях ги завръща отново тя – вярата, че са силни и ще се справят – самотни или не, че има надежда за приятелството и любовта, които са подвластни и калени от времето… стил “Сексът и градът” – пиперлив хумор, красиви жени, откровения, тъга и нещо “под лъжичката”… очарователно представление.

А в неделя пък посетихме други красиви тела – котешката изложба в “Земята и хората”, профи разведени от брата на Светло, който беше Д-р Ох Боли за котаците:). Ето един победител, за който се произнесоха “the perfect”! 

Разкошни екземпляри от породи, които може да се видят в БГ само на картинка, повечето от които бяха внос от вън. Котаци бяха яко депресирани и им беше дошло до гуша тая решетка 50-50см.

Спяха или демонстрираха пренебрежение, обърнали гръб на зяпачите, а трети искаха неистово да си ходят от тази лудница. Впечатляващи бяха мейн-кууните, норвежката горска, синя сибирска, редки персийки… както и една порода, която напомня египетските (най-вероятно е). А те бяха с най-изумителния цвят очи, които бях виждала – изумрудено зелено – ама онова зелено, като стъклена бирена бутилка поставена срещу слънцето. Имаше много посетители, включително чужденци, както и участници. Сред съдийките се отличаваха италианка и англичанка.

 

Втората ни привлече вниманието със завидна възраст, свежарски вид и маниашки котешки обеци. Масово канонетки се виждаха из ръцете, аз пък щракнах няколко пъти с моя, нещо не бях много на кеф, а и в тази лудница доста чудене падна – наблизо или надалеч да се целя… въобще осъзнавам, че ми липсва един хубав рязък обектив с варио. Да не говорим, че пак ми мрънкаха, колко бавно съм фокусирала… като нищо може да стана предател.

А днес всъщност е 21.11. Не, не помня дати, само моменти, затова проверих.  Точно преди година на тази дата, водена от емоция, която не успях да увладея (а по принцип съм доста затворена за споделяне) изразих спонтанно възхищението си от сайт и кадри, които ме вдъхновиха да направя фотографията мания, което не знам докъде ще ме изведе… надявам се към мен самата. Блога, фотолога и домейна са естествено продължение. Към днешна дата този сайт е вече с променена визия и име, но все така привличащ погледа ми с магията на кадрите ambientdefocus.com.

5 Comments

 1. и аз не помня дати. или го правя доста трудно. брей, година викаш се изнизала? мерси за хубавите думи. и продължавай. добре се справяш с блога, фотолога (него го чакаме) и домейна. и стига кри кадри.

  няма смисъл да се хвърляш на канон без да заделиш няколко хиляди лева за обективи само. иначе тялото е все тая само по себе си. любо бенковски избяга от пентакс ама сега е с 20д и 17-40 и 70-200, скоро и с 50/1.4 плюс оригинална блескавица канон. като сумираш това прави повече от колата ми…. за него е оправдано, с това си вади хляба. при нас не е толкова оправдано.

  пък и практиката е доказала че не хубавите рязки аф-та правят фотографията

 2. Eti

  :) година, не е за вярване. пак заповядай … няма да крия, пълня за сега… още малко

  тия дни се сетих за Бенковски, ми той чака човека Pentax да пуснат нещо читаво и се изчака:) и добре, че нямам кола… ще има да си търся работа, само заради парите. сигурно си прав, както винаги за обективите. минеш ли един клас камера и отиде, да не говорим преливането към нова марка, а и някакси се сближаваш с това с което снимаш и наистина за увлечение си изглежда предателство… ама си мрънкам. то мира няма за тая работа, дори при условие, че съм свикнала погледа ми, да си наглася кадъра без зуум;), яко а… крачков, ама не е – направо си е вграден. хаха

 3. pentax 16-45/4 ed al
  pentax 31/1.8 al limited
  pentax 40/2.8 p-da pancake
  pentax 70/2.4 limited fa pancake
  pentax 77/1.8 limited fa
  pentax 85/1.4 smc-p fa*
  pentax 100/2.8 macro fa
  pentax 200/2.8 smc-p fa

  стъкла да искаш, и то от скъпите

 4. ай последно и се махам

  77 лимитед
   

 5. Eti

  Ааааааааа не, тука ще седиш!!! Никъде няма да ходиш хахахаа…

  Ужас! Как можа! И “палачинките” даже не си пропуснал;)… сега остава да измъдря финансирането. Само се чудя като имам готовност за стъкло, от тук с гаранция или от вън без… но като гледам, обектив до сега не ми е засичал… предполагам ще надделее цената.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*