Krea

За пръв път от много време, докато се съвземах и събирах парчетата от моето Аз, изпитах жаждата да седна и да направя нещо с ръцете си. След рисуването на семинара, това е 2-рия изблик и му дадох шанс без да се замислям, за часа, времето, плановете, ежедневните задължения. И в рамките на час, над нощната лампа-кубче покълнаха 3 морски камъчета в 3 прекрасни и нежни цвята, които запечатах в над 20 кадъра.

Креативността е четката, с която нашата индивидуалност рисува реалността и изразява себе си, задвижвана от интуицията. И това и доставя голямо удоволствие. И като всеки талант, ако не приложиш воля, търпение и постоянство да я развиваш, креативността ще остане просто блед спомен за твореца, спящ в нас.

Креативността е нашата различност. И наистна е нужна много смелост и борбеност, да си различен, в свят, където ни учат, че има правилни отговори, където живеем в еднакви жилища, обзаведени с мебели по каталог, избираме да почиваме по каталог и носим конфекция. Моделирани сме от най-ранно детство в “най-доброто от нас”, което се очаква от детската градина, училището, университета, семейството, приятелите, местоработата.

“Работя върху това вече повече от 50 години и все още намирам аспекти от себе си, които действат като робот, а в някои случаи и като зомби. Да се научим „как да се превърнем в това, което сме“, отнема цял живот, но изглежда все още е най-доброто, което си струва да направим.”

Да се превърнем в това, което сме Робърт Антон Уилсън

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*