2 бюджетни PC-та

Опитахме преди 2 седмици да сътворим домашен гейм-минимум и гейм-оптимум – платформа AMD. Имахме конкретна задачка – брат ми и един стар клиент с по-свободни финанси. За по-волната конфигурация не повторихме гейм-изцепката от началото на годината, за която писах тук. Тогава имахме шанса да видим последния вик на Asus SLI с 2 видео карти ATI X1900XTX/ 512MB. Помня, че чакахме дъното и видео-картите да се внесът за пръв път в страната и бях сигурна, че правя първата по рода си конфигурация. Месец по-късно по гейм-сайтовете тя беше 16-та по бързина в света. За съжаление не мога да намеря линка. И така двете конфигурации:

вар.1 PC за стратегии (бюджет 1000лв., братото каза аман-заман искам да ми върви Age III, a го зарибихме и с Medieval Total War 2 на SEGA – мания с много красива графика, променяйки перспективата ставаш един от армията – войниците едва ли не се почесват и бъркат в носа, конете пръхтят и рият… абе щом аз дет не съм геймър се възхитих..) конфигурацията бе тествана преди 2 месеца за сестра ми:

MB ASUS M2N-E, NF570, AM2

CPU ATHLON64 3500+, 512MB cache, AM2, BOX

VGA SAPPHIRE X1650Pro 256MB DDR3, PCI-E

HDD 250GB Seagate 7200, 8MB cache (Seagate само заради гаранцията от 5г.)

RAM 2x 512MB DDR2 800MHz

NEC AD-7170A DVD+RW/-RW BLACK

Case FOXCONN 350W

A4 KB-28G-1 – с програмируеми гумирани game бутони

Mouse Logitech S96 optical black

вар.2 PC за яко геймване(таван ****лв., отново мания за по-горните стратегии + NFS3):

MB ASUS CROSSHAIR, NF 590-SLI, AM2 – за дъното се чу лятото, ноември бе първия внос и надявам се отново пазаруваме от първите. Това е единствения за сега продукт от маркетинговия проект на ASUS – Republic of Gamers. Към него идва 3D Mark06 Advanced, Kaspersky Antivirus. Диодни подсветки на дъното за по-лесно асемблиране, дигитален екран на задния панел, зонов микрофон, лесно сглабяне… въобще кеф на бучки. Да не говорим, че това е 2-рия път за тази година, когато изглеждам теста от край до край, без прескачане на нива.

CPU AMD ATHLON64 5000+ X2, AM2, BOX – взехме двуядрен 5000, щото нямаше на склад 5200+

VGA EN7950GX2, 2PHT, 1G – двупроцесорна графична карта с DDR3 памет 2х512, имайки предвид че дъното е crosshair, ако сме луднали по графичната мощ имаме възможност за 4-ри процесорна. HDTV готовност + кабел.

RАМ 2х 1GB DDR II 800 SUPER TALENT CL4 със собствено охлаждане

DVD+RW/-RW 

Case алуминиева COOLERMASTER WAVE MASTER + 700W PS Termaltake. Имаше и по-скъпи и хубави варианти за кутия, но ?-сната щеше да се помещава под бюро, което обезсмисля почти двойната цена.

Клавиатура и мишка клиента ще си избира на място, най-вероятно някой безумен logitech с лазерна мишка. Освен, че висях да светя и се кефя на железата, ами ми оставиха кефа “да сложа черешката на коктейла”… оглеждам кутията и преценявам най-стилния начин да лепна марковите етикети, които сами по себе си говорят за сериозноста на вложението;). И двамата поръчители са доволни. Усещам как Роси ще ретушира денем, а братото ще ходи в банката с кръвясали очи. За 1-вия вар. важи стария лаф – мърка като коте ;). А за 2-рия вар. – “о, същото като старото PC, но изключено”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*