Работилнички 2013

Във всеки човек, дреме една неугасваща и жива енергия, способна да сътворява. Колкото повече сила – толкова повече съзидалност. И на една ръка разстояние са мечтите. Дори не една, те всъщност са в нас. Само чакат да ги забележим, извадим на светло и като факла да осветим сивото си ежедневие и да разбием монотонноста.

Е, в този живот всички от кадрите се помним като хлапета, които са рисували, шили дрехи на куклите, апликирали, рязали, бродирали и правили, какво ли не цветно и вълнуващо с двете си ръце. А в главичките ни са бушували цели светове, в които сме играели нашите игри. В момента, в който се видях с малко време за себе си, повече спокойствие и пространство с Цвети решихме да организираме “творческо време, специално и само за нас”. И за да е още по-интересно и заразително, поканихме всички дами, с които се виждаме последната година на нашите месечни срещи по женски. Истината е, че много по-лесно отделяме време да седнем и хапнем на вън, и да се повеселим на чаша вино. Но много по-трудно отделяме творческо време, далеч от ежедневието, което да оцвети по нов начин живота ни и да ни даде вдъхновение за разчупване на коловоза. И т.к. с Цвети имаме опит от поне още 6-7 работилнички, извън нашите, знаем, че на такива срещи дамите се сближават с лекота, завързват се приятелства и енергията е толкова прекрасна, че обикновенно с неудоволствие напускаш пространството, в което времето сякаш е спряло. А ти си тъй спокоен, весел и вдъхновен създател на поредното предизвикателство. Да надскочиш себе си, заради теб самия.

Днес гледах кадрите и се чудих, как сме успявали да сътворим такава батална и хаотична среда, насред която се родиха толкова хубави неща и най-вече нещо голямо, което вече поема по пътя си. Гледам отрупаните маси с храна и материал за творене, гледам увлечените лица, които не изглеждат, като лицата, вперени към компютъра в офиса… и си казах… о, ако не бяхме го направили, колко неща нямаше да се сетим, че можем да правим. И най-вече, че всеки е творец и заслужава да се развие и порастне като такъв. Различен и уникален.

В кадрите е събран снимковия материал от две работилнички – как да си направим оригинална блуза с рисувани цветя и апликация от органза, и работа с вълна – апликиране и изработване на предмети от плъстена вълна. В цялата картинка, липсва кадър, в който докато Нат и Цвети боцкаха неуморно вълната, на съседната маса аз доуших, а Поли изрисува чанта от нашия нов проект. Да се надяваме, че и за него ще има работни кадри. Малко трудно ни се получават, т.к. всички сме ангажирани в него със задачки и никой не се сеща да снима отстрани. Но ще си взема забележка ;)

Refrain: (2013)
Gandalf: What did you FIND?
Bilbo Baggins: My courage.
Gandalf: Good! You’ll need it.

Key moments: боледуване, гладуване, наблюдаване, подаряване, осъзнаване, кадриране, фокусиране, трансформиране и радостта от един ден, запазен за Приятелите
Chat of the day: нестихващ стремеж към познание

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*