Hiatus-Shura .

Hiatus ft. Shura

Влюбването ми в този екип бе абсолютно, тотално и неподлежащо на обяснение от мелодия Call Of Your Storm, дочута в някои от вечерните DJ миксове по di.fm преди няколко дни. Нямах под ръка телефон, за да разпозная парчето, нито на сайта на радиото течаха песните в сет-а. Просто слушах и слушах със затворени очи и си представях как тичам по полето или пътувам в кола, която лети по пътя, а косата ми бушува като пламък на вятъра. Каква невероятна изненада бе, когато в края на седмицата чух този незабравим трип-хоп психиделик ритъм и направо подскочих от изненада. Защото за пръв път ми се случва, да не се вкопча и да търся под дърво и камък, какво съм чула, а с лекотата на перце да кацне до мен. Преди два дена приятел ми пусна песента на Hiatus ft. ShuraFortune’s Fool. Дори до края на песента не бях стигнала и вече издирвах албумите. Петък вечерта бях метнала в плеера няколко часа Hiatus, a в скута ми кротко дремеше последната книжка на голямата разказвачка Шърли Маклейн  “Ами Ако”, когато чух ритъма и едва не отлемих 30см. от дивана, подобно на тибетския отшелник, с който тя се запознава в Непал. Звучеше Call of your storm. Пожелавам си тази лекота за всяко нещо, което спечелва сърцето ми безрезервно.

Когато не пише, иранският журналист  Cyrus Shahrad създава електронна музика под името Hiatus (на латински означава Stay Open). Дебютният албум LP Ghost Notes е създаден, докато работи в Иран. Сингълът Save Yourself е последван от Insurrection, посветен на бунтовете в Брикстън от 81-ва с участието на поета Linton Kwesi Johnson. През 2013г. той пуска LP Parklands, със сингли Fortune’s Fool и We Can Be Ghosts Now. Благодарение на красивите видео-клипове и прекрасния глас на Shura (Aleksandra Denton), Hiatus добива популярност в YouTube и верни фенове. За мен, като върл фен на трип-хоп бийта, представители на който са Zero 7  и Morcheeba (която имах щастието да чуя на живо преди няколко години), Hiatus дойде в точния момент.

Още от любимите ми техни парчета са – We Can Be Ghosts NowRiverAs Close To Me As You Are Now

 

Chat of the day:  Дишай и бъди лек!

Key moments:  златни водни кончета, пътуване на сън, пътуване на яве, пътуване в мрак и пътуване в дъжд

Refrain: Hiatus – Nobody (бледоликия, маскиран като индианец на пътечката за бягане, на фона на движещ се пейзаж просто рулира)… понякога при медитация се чувствам точно като в клипа, което вкарва нужната нотка игривост и лекота ;)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*