Perceptive pixel

Интерактивен чувствителен интерфейс, демонстриран от Jefferson Han на 36″ wide дисплей. Филмчето е впечатляващо. Но остава отворен ?-са, колко приложимо и практично е и къде… google earth, енциклопедии, проектиране, презентации… Освен това монитора ще се замърсява често, а ръцете ще омалеят от това ръкомахане, т.е. не става за дълга работа с него… стоиш прав. Т.е. май основно приложение ще е презентации и получаване на информация – стига да измислят добро покритие и да поевтинее технологията. 3D интерактивен софтуер бях гледала преди време за Windows. A скролване на тъч-дисплей съм ползвала при един mp3&pics плеер на Creative – ZEN MicroPhoto.

Подобен дисплей multitouching e вграден в iPhone и в рекламните клипчета има пример за зуум и скрол. Интересно дали Джобс ще го патентова?

4 Comments

  1. Eti

    Lebedev of course;), знам я тази клавиатура… вече не помня, но май преди 2 години, като му ходих на сайта и му оглеждах проектите, а и бях писала за него… яка е клавиатурата, много яка… няма борба с Vista кирилици или пренадписване за език, да не говорим за геймърската страна и многофункционалните клавиши:). Аз съм ЗА създаването на такива далновидни решения.

    Преди 2 седмици купих за един познат Logitech G7 Gaming-Grade Laser Cordless и Logitech MX Revolution Laser Cordless – най-хубавите и скъпи мишки на Logitech – за по 200лв. едната, сигурно и тази клавиатура си струва парите, стига да може да я оцениш и оползотвориш максимално. Кеф, цена няма.

  2. Тъ, колко струва една такава клавиатура? И какъв е тоя Laser на тоя Logitech….аз искам да си взема безжични клавиатура и мишка, че ми е много зле бюрото….а може и бюро да си взема.

  3. Eti

    Някъде срещнах “… $1,200. Yes. Twelve hundred fucking dollars”. Да тех-артЪ струва много пари, ама многу. Остави тая Laser последен писък, всичко зависи колко парички ти се дават. Първо си вземи бюрце, после мини през магазина на Reset на Раковска. Там ще ти покажат, какво имат. Добре е да си сложиш ръката на мишката и препоръка – вземи си с адаптер-зареждалка, а не с батерии.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*