До Варна и обратно

И то само за 2 дена, които минаха като на сън. Остана ми само споменът в малкото кадри и мускулната треска от неделния фитнес. Тоя път организацията бе на ниво, нещо твърде нетипично за мен. Цветката ми взе билет отиване и връщане. Ако не бе толкова студено в събота в 7, щях веднага да съм на плажа. Така че, до 10 часа запълних времето с горещ душ, смяна на работническите дрехи от петъка с по-удобни и вкусна домашна закуска със спаначена баничка и ароматен чай с мед. Качих нова антивирусна на нотбука на баща ми и върнах на място menu bar-a в explorer-a;). Сканирахме, погледахме телевизия – сутрешни полемики с Божидар Димитров, млад археолог и зрителите. Романтика от всякъде, която 3 часа по-късно прерастна в типично морска зимна идилия. Много силен вятър, ярко слънце, а ние опаковани с шапки, шалове и ръкавици. Да ама не. Аз си забравих ръкавиците в София, заедно с 2 филма дето исках да гледам през уикенда. Така че, тая разходка (която в разширен вид на 3-4км. моите хора я правят всеки ден, освен ако няма бедственно положение) се превърна в изпитание за мен. Баща ми го удари на лигавня и аз търчах кат семеен фотограф с вкочанени ръце да запечатвам уникални моменти, които съм сигурна, че не всеки има за спомен. И то аз съм виновна, щото ми хрумна да допълня темата с детските площадки. Баща ми на детската ракета, баща ми се пуска по пързалката или се люля на люлката, дето ми бе любима преди години – тип скачени съдове;). Сега съм сигурна как ще изглеждам след години:) и това ми дава надежда.

Варна е пълна с цъфнали дръвчета. И дряна бе цъфнал, тук-таме зелени листенца по храстите. Природата яко се излъга. Дано се постопли тези дни, че се разглезихме и -3 ни идва зимничко. А как съм снимала преди година на -12 в Западен Парк нямам идея. И така през парка на МВР и до морето, ама дори не слезнахме на брега, щото то и нямаше бряг… вълните стигаха до стената, облицована с балчишки камък. И там 1-2 кадъра и айде наобратно. Следобед сестричката се появи и хукнахме към града. Баба ми бе именничка. Подарихме и красив индийски шал и похапнахме любимия ми сладкиш със сини сливи и смокини. А малката ми братовчедка получи указания да не слуша никой, какво да избере да учи, за да не съжалява след това. След това се видях с другата ми баба и по-късно вечерта ходихме на пицария. Идването ми във Варна винаги е съпроводено със свиждания;). За съжаление бях доста уморена от влака и дори не стигнах до надписите на филмът, а само до заглавието и направо хванах Сънчо за ръка. На сутринта имахме уговорка в 9 часа Жоро да ни вземе за фитнес. Сестра ми покрай него е свалила 3кг. Евала за което. И аз да се покажа, че не съм кекла, ами нали ходя на фитнес от 6 месеца, като забравих че от 2 седмици не съм стъпвала се изсилих. И сега отново си усещам всички мускули… много неприятно. Обядът пък бе култова мила родна картинка. Леля ми се появи от Нова Загора с невероятни вкуснотии, все нейни кулинарни постижения и след 2 часа сладки приказки на маса ми идеше да се търкалям по пътя. Ходих да се поборя с компа на сестра ми, ама не помогнах много. Ще пуснем дистанционен достъп и от тук ще го дооправяме. На спирката на 409 за Св. константин и Елена имаше обяви – АРТ портрети, с адрес с/у Римски терми и мобилен тел., а под тях няколко портрета в B&W. Арт та дрънка. И не можах да си догледам Мъже в черно 2. Много смешно, ама се оказа че не съм го гледала. Първия бе по-добър, ама краста си е да седнеш да гледаш и да не видиш края. В 22.30 се бях хоризонтирала във влака с Армин на ушо.

:( не ми стигна… никога не ми стига, ама то така е устроен човека.

Днес сутринта по радиото съобщаваха наградите Оскар. Някои филми съм ги чувала, а други нито чувала, нито виждала, но малко по малко ще поизгледам спечелилите. Вавилон спечели наградата за филмова музика – съвсем, съвсем разбираемо – напълно подкрепям! То за него беше трудно да има предложение за главна роля, но пък имаше номинации за подкрепящи. Оскарите за мен са твърде субективни награди и не обхващат най-доброто кино излязло за годината.

14 Comments

 1. Ivan Genchev

  Welcome back to the h… hell/home, Ети…

 2. Волфганг

  Еее, стига де…hell, hell..ама където и да си, като не виждаш THE family, пак ще ти се вижда hell…

  С какво ще достъпваш компютъра на сестра си, от тука…from hell-a?

 3. The Devil

  Забравям за ника…Wolf е демоде вече ;)

 4. Eti

  Проблема е, че освен семейството, където и да съм ще ми липсва и морето и къщата damn it!

  Ами с hamachi правим виртуална мрежа, а с vnc ще управляваме дистанционно достъпа. Чрез тези 2 програмчета може да управляваш потребителската машина без да изключваш юзъра, а ако ползваш remote access тогава изключваш потребителя (собственника) на машината.

 5. Ето, видя ли, че не трябваше да ми завиждаш – отишла си до Варна и ти :) Ние таз година в самия град не стъпихме… много ядене и пиене в събота. От обяд до късно през ноща, пък в неделя дъълга разходка до Дуранкулак, по пътя през Крапец… ама не ми беше времето за моя тип снимане и кадри само за домашното албумче има :)

 6. Eti

  :) ей здрасти! в понеделника се сетих за теб;) Дано сте отпочинали хубаво. В събота Варна бе слънчева, а неделя намръщена… та кадри, ама друг път;). И за разходки не ставаше, щото рискуваш да се тръшнеш с настинка.

 7. Ми аз съм писал при мене едно пътеписче, ако ти е интересно иди виж :) Снимки ще има също малко по-нататък, да се спретна да ги оправя :)

 8. Eti

  О ще видя непременно!:)

 9. И понеже там си говорихме за снимки на играчки, ето ти малко – бъди снизходителна, щото са ми първите опити :)

  http://www.thelastfolder.com/weblog/others/toys/

  :)

 10. Eti

  Eeeeeeee! Страхотия!!!! Убийц са!:)))) Дори на руския сайт нямаше такива. Браво на теб:). С какво ги отстреля? От къде имаш такива красиви мини-играчки?

 11. Eti

  Видях отговора на блога:). Мен ме кефят не само за личното албумче.

 12. :) Takumar 50/2 беше обектива :) който сега мисля да продавам, щот взех 1.4 :) Ама… още се чудя дали да не си го оставя от сантименталност :)

 13. Eti

  Остави си го:). Аз също почвам да гледам за таку 50/1.4, щото AF-то май от нигде няма да изскочи:(

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*