Norah Jones

         

         Norah Jones Shankar

Многото работа, която ми се струпа напоследък и напрежението доведоха до откривателство. Обхождах последните ъплоуди на моята любима зона и виждам нейното име, както и броя на данлоудите. Дръпнах точно този, последния албум. Леко мрачния и мелодичен джаз и блус ми паснаха идеално. Малко по малко дръпнах и другите албуми. Много приятно изненадана от гласа и реших да търся инфо в уики. Да, дъщеря е на Рави Шанкар, за който бях писала, както и за другата му дъщеря Анушка. Това семейство явно не може без музика:). При това стиловете са им абсолютно различни. Но има едно обединяващо усещане – релакс, топлина, уют, съзерцание.

Албумът Come Away with Me печели 6 награди Грами. А продажбите и на 3-те и албума са в милиони екземпляри. Като се абстрахирам от това, много ме грабна стилът и, след като от седмици на работа слушам основно chillout, vocal trance.

Wake me up when the skies are clearing,
When the water is still,
’cause I will not watch the ships sail away so,
Please say you will.

But don’t shake me awake,
Don’t bend me or I will break,
Come find me somewhere between my dreams,
With the sun on my face.

I will still feel it later on,
But for now I’d rather be asleep.

4 Comments

 1. Ivan Genchev

  Нора и Анушка са различни, защото имат различни майки… В закърмката е разковничето.

  Иначе за Рави Шанкар има едно 20мин изпълнение от 71′ от концерта за Бангладеш. И само това да беше направил пак е достатъчно. Между другото четох интервю на Нора, която казва че е изненадана от успеха на дебюта си и че отсега нататък няма да гони успех, а ще прави неща за кеф.

 2. Eti

  Да, в уикипедия пишеше, че са от различни майки:). Явно е така…

  Ще ми го дадеш ли, това 20-мин. изпълнение:)… ако го имаш.

  По първия албум личи, че го е направила с голям кеф и любов. То си звучи клубно, за ценители. Но ето, че много оценяват точно това. Интимното звучене. Последния албум е малко по-мрачен както пишат на много места, но мен ме спечели гласът и. Правилно решение е взела:).

 3. Ivan Genchev

  Не мога да ти го дам… само него. Целият концерт ще трябва. Но и останалите неща не са за изпускане. Особено My sweet Lord i Bangladesh на George.

 4. Eti

  Аз помислих, че е откъс… извинявай. Тогава целия, ест. че целия:), моля. Имам доста неща от него и съм му голяма фенка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*