George Michael in BG

Georgios Kyriacos Panayiotou

Така де, “наше” мумче дет се вика;). Човешко е, да се включи с такава благородна кауза – в подкрепа на нашите медици в Либия и факта, че подари песента си Freedom. Не е малко, да си отклониш турнето и да вместиш още една държава, което пък нас-феновете ни радва още повече.

Помня 7-8 клас, висеше негов плакат на стената. Ама много сладък беше;) и си падах по него, признавам. След време като си самопризна “нежния уклон” малко му се обидих и известно време не го слушах, въпреки всичките му стари и готини парчета, с този размазващ глас и визия. Само, че като го прослушах преди години отново след ерата на Sony, албумите му ме кефеха още повече. Малко повечко джаз, балади… леко техно нотки – Older (подарих оригинален на Си), Patience… 25 най-вероятно е сборен, т.к. и световния концерт се казва така.

Подгряваха го по план Мария Илиева и Графа, на които бяха отпуснали дясното ъгълче от голямата сцена, за да изпълнят 5 песни. Четох, че са я строили няколко дена, а той самия е дошъл с над 200 човека персонал. След тях имаше реге-пауза. После излезе неговия ди-джей (както на концерта на Мадонна, ни просвети брата на Светло). Бяхме в гълъбарника (трибуната в дясно от сцената). Ванката ни беше запазил сухички места, щото след краткотрайния и напоителен дъждец (слава Богу), козирката прокапваше. И така, ди-джея дигна градуса с як саунд. Да уточня… не просто як саунд, а МНОГО ЯК САУНД, дело на JBL. Честно казано, този концерт бие по звук всички останали, на които съм присъствала… след като успя качественно да заглуши пеещата публика. Добре, че до мен Ванката в изблик на екстаз леко изпреварваше Джорджиту в текста, та дори надвикваше качественните колони и дето имах бели петна в песните, при това положение всичко бе изяснено;). След ди-джея малко се проточи паузата, отново с реге-саунд… и аз като редови работяга чак се запрозявах. Народа продължаваше да приижда. Братчедката отново бе на 1-ва бойна линия, а ние заради Цветката на трибуните, но то се видя на края, че комай това бе по-верния ъгъл. Отгоре станахме свидетели на невиждано зрелище – “S” образната сцена, както се вижда от кадърчето, взето от официалния му сайт, започваше откъм зрителите, извиваше се на сцената, която бе грижливо забърсана със снежно бели парцали, преди да пристъпи той и продължаваше пенпендикулярно – зад гърба на изпълнителя. А в публиката – 20м. навътре имаше пътека в полукръг, осветена по ръбчетата, за да може изпълнителя да е по-близо до феновете. Не смея и да си мисля, на каква цена са били билетите м/у самата сцена и вътрешната част на този полукръг. Встрани имаше 2 по-малки екрана с перфектно качество, които се включваха в множеството 3D ефекти, които правеха компания на парчетата. Евала за тях, честно… такова чудо не бях виждала. Наистина си струваше да имаш възможност да пощракаш, а с тия сапунери е ясно какво излиза. Точките ни обра ефектното пресъздаване на повърхност на море по което “ходеше” GM и слънце, което залязваше постепенно и обагряше в червено вълните – зад гърба му. Изпълни най-големите си хитове, нота по нота, все едно си пуснал диск на супер скъпа уредба – така се чувствахме. Страшен глас… и сега като се присетя ми иде да си пусна нещо негово. Бе стилно всичко – и сцената, и присъствието, обръщението към публиката и визията му… само с антракта от 20 мин. ни скри шапката. “Ще се върна след: …” и тук се завъртя един дигитален часовник назад. Странното е, че никой не се подразни. Публиката изчака търпеливо. Имаше и два биса, като за десерт бе ест. freedom. Накрая като на филм по S-образния екран излезнаха главните участници в спектакъла – бек-вокалистите (всичко негри с богати гласове), музиканти и организатори.

Какво още… ами няма повече:). Пляскахме, пяхме, танцувахме там горе в гълъбарника. Цветката участва, колкот можа;), че то не е лесно да денсиш за двама. Пусна се бъзик, че ако е на зор работата, той нейния лекар е на концерта… само кърпи и топла вода да има;).

4 Comments

 1. БлизнакаНаЖороПоЗодия

  Дам, такива сме от тази зодия. Стилни. Не разбрах….какво е трябвало да подразни публиката с часовника….нещо се е изгаврил ли :-D , че няма да дойде повече хах…ако е така, хм….дришльо, не го щъ!

 2. Eti

  Муахахаха! Алекс, ми то и ние се притеснихме не-англо говорящите да не би да са го разбрали грешно и вместо към туйлетната, да свърнат към изхода. Ама нейсе, учен народ:). Та споко;)

 3. Вяра

  “Не смея и да си мисля, на каква цена са били билетите м/у самата сцена и вътрешната част на този полукръг.” – Аз бях точно там. В очите го гледах. Беше неземно. Наистина невероятен концерт. Още говорим за него с хората, с които го изживяхме заедно.

 4. Eti

  Аз така бях на концерта на Ерос Рамацотти, на 2 метра от сцената… все едно за теб пее, персонално:). Честно казано, близо до сцената е най-яко. Имала си късмет. Един от най-хубавите концерти за 2007г. в БГ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*