Да заредиш батерии

Ех Маре, маре… о да, точно до него съм. Само то те допуска толкова близо, до сливане и те пуска отново безболезнено, но оставил следи по тялото ти. И ти пак се връщаш, отново и отново. Вдишваш мирисът на простора и вятърът се заиграва с косата ти, пясъкът облича тялото, а шумът на прибоя прогонва мислите. Цулувката на морето…

Имах нужда да се прибера и заредя батерии. И ето пак съм тук, където винаги ме чакат. Имам време за себе си – книги, фотография, музика, дневник… градината:). Хубаво мирише… ах как само. Току що се прибираме от “разходка с краставата котка”;) = “котка от краставици” в превод на 5-годишната Велислава – дъщеря на наши познати. С нея голям смях пада. Почти е верен лафа, че сегашните деца се раждат научени. Станала е словесен еквилибрист в наддумването и винаги излиза суха от водата. А край водата пясъкът хладен, а водата 25 градуса, колкото въздухът днес. Има и пълнолуние. Пълен кеф беше. Газиш в топлите вълни, а луната осветява меко. После походихме боси по топлия асвалт и се сетих за думите на Ванга, че човек трябва да ходи повечко бос лятото, за да не губи връзка със земята. Днес подгоних де-що цветя останаха неизснимани – я с таку, я с макро. Таку уплътних с фолио и заспа контакта. Обожавам да ми е спокойно и тогава да си пощракам. То и затова основно като си идвам пълня картата.

Утре ще се опитам да стана по изгрев. Струва си, а и докато още не са наизлезли руснаците. Немските договори са изтекли и тази година основно руска реч по алеите засичаш. А пък из вилата засичаш и руски бомбони, и невероятно меката водка VEDA Black Ice Vodka. Някакъв руски банкер я е донесъл за “добре дошли”. Баща ми е наредил барчето като витринката на Слави Трифонов. Пълна с екзотични питиета или скъпи и добре подбрани. Като шарена визитна картичка от стъкло.

Arcipelago’06 ми прави компания, докато пиша. И този албум съм проспала. Изтрих си акаунта към emusic миналата година, а точно от там взех първите 3 албума на Nicos, че беше зор да се намерят всички и на едно място. Явно сайта е читав и се открива апокрифна музика. По-жизнерадостно звучи от останалите албуми и е по-близо до Nikos Plays Mikis Theodorakis / Zephyros в първата половина, а във втората напомня Mediterraneo. Отново приятел помогна да го имам, защото нямаше как да възстановя без кредитна акаунта.

2 Comments

  1. тоз път не ти завиждам за варна, щото ние си прекарахме една чудесна седмица там точно по това време :Р

    все пак, надявам се зареждането е било успешно :)

  2. Eti

    Що не се обадихте а;)))

    Успешно беше и не ми стигна, както винаги.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*