Peter Heppner

Ми тоя пичага Heppner (солист на Wolfsheim) и песента “Leben… I feel you” (Schiller mit Heppner) е причината миналата година да събера всички албуми на Schiller и то открити с дълго ровене по форуми. Та тая тема беше почнала от 2004 и се развиваше в бъдещето като сериал и аз проследих едно по едно близо 30-ина поста, докато събера 4 техни албума – Zeitgeist’01, Weltreise’02, Voyage’02 (особенно слушан на път), Tag Und Nacht’05. Покрай приятел се сдобих с клипа “Dream of you”, която се затри покрай местенето на инфо и новата работа. Случайно ноември открих загубения клип и други 2 албума, които нямах – Leben’03, Prologue ’05.

Март месец в началото като си смених бачкането не беше толкова натоварено и се разръчках един ден за клипове с Heppner – този особен глас с немски акцент:). Така попаднах на ей тоя сайт за видеоклипове с такива на Wolfsheim, които може да се свалят/гледат, е с не много добро качество, но на малко екранче бива. И най-много се изкефих на парчето “Dreem of You”, което ми е еднакво любимо с I feel you, още като го завъртяха по радиото 2005 година. Тематиката е доста странна – военна, с фентъзи елементи. Днес се присетих отново за този клип и се разтърсих и ей на – отново на сайт за качване на видео клипове, на който не бях попадала до сега откривам няколко любими парчета на Schiller, но с 2-ри вариант на Dreem of You, при това с чудесно качество. Не знам кой клип е кокошката или яйцето, но първия вариант ми е малко по-мистичен и сякаш връзващ се с песента от другия. На същото място и концертна версия на The Smile със Сара Брайтмън, коeто също ме изкефи достa.

Винаги ме е привличал този стил – electro-chill-vocal-trance. Всеки си има някакъв вид “наркотик”. Моят е музиката. Различно и по много. Само дето преди години се слушаше Olive, Orbital, Scooter, Prodigy, Chemical Brothers и какво ли не още сборно, което ми даваха или се доберях до него. Сега слушам малко по-омекотена електроника. Преди няколко дни баща ми сочи някакъв вокал-транс по радиото и ми вика – ей такава музика за път да ми запишеш. Ей кога слушаше Хулио Иглесиас, кога се отвори на електронише.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*