Achillea

Преди месец открих инфо за този албум, посещавайки сайта на Енигма – нов проект на Jens Gad (продуцент и китарист) – другото име стоящо зад Енигма, освен това на Cretu. Ест. подскочих и се почна лудо ровене. Имах късмет да го намеря и търпеливо изчакам да се изтегли, защото албумът бе достъпен само през eTunes. Женският глас в него е на испанската певица Luisa Fernandez. Излишно е да казвам, че си струваше чакането.

Разбираемо е, като видиш че проектът ти е бил успешен, да пуснеш и негово продължение. Стилът му е отново до болка познатият на феновете на Енигма, но с малко по-грегорианско звучене, така добре допълнено от гласът на Helene Horlyck. С нея е добил по-амбиънт звучене с носталгичен привкус. И двата албума са прекрасни за релакс.

Но най-изненадана останах, като научих за новият проект на Cretu “What about us” с Ruth Ann (солистка на Olive). Olive с едноименният им албум бе един от най-слушаните от мен. Дори не знаех, че сътрудничеството им е още от албумите The Screen Behind the Mirror (Gravity of Love) и Voyageur. Това, което отново ме дразни е че е достъпен само през eTunes, при това България там не фигурира. Изобщо не схващам логиката. Остава да чакам някой фен да се смили.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*