Art-design beauty

Става въпрос за онези красиви маркетингови войни за пазари, които ни събират очите в съчетание от арт-идеи, флаш и добре свършена работа. Независимо дали продаваш вода, парфюм или гумени сандалки. Ето някои от тях, които са ме спечелили като клиент, влизайки майсторски под кожата.

Минерална Вода Банкя – от клиповете до етикета и дизайна на бутилката, не случайно хотелите и добрите заведения 90% предлагат този продукт

Burn Energy Drink by Coca-Cola – не просто защото съм се заливала от смях, след кенче в черен мат поделено със сестричка, но пък изгарящата им реклама на преплетените тела е много красива.

Ipanema и Gisele Bundchen – всъщност ровейки се за някаква музика, случайно попаднах на сайт за татуировки, а от там до “как се рекламират въздушни сандалки, облечени само в tatoo” или в ефирна water dress. Обработката на последния кадър ми напомня на ей тая PS хитринка – Vibrant Overlay Effect.

Kenzo – от рекламното клипче с маковете или например Air, през представянето на бутик, дигиталния албум с фотографии от представянето на парфюмът Voyage или последните колекции, качени като клип-ревю. Всеки аромат има разкошен дизайн на менюто, подвижен и разчупен. Влизайки на сайта се чувстваш като на разходка из някое тайно място, където всяко инфо е завоалирано скрито и на теб ти се отдава честта да го откриеш. Всъщност доколкото си спомням, покрай този сайт ми хрумна идеята за цветовете на моя.

Microsoft Surface – още като го пуснаха преди месеци, се сетих за Perceptive Pixel екрана. MS отново надминаха себе си в маркетинга, решили да се опитат да направят продаваема тази красива мултимедия. Безумната имиджова вещ струва около 10х.$ и ще и трябва доста време, преди да стане поне малко популярна. Засега гледам се рекламира яко в новият сезон на “От местопрестъплението – Маями”, като в допълнение има и прозрачен панорамен дисплей, през който по принцип е доста трудно да възприемаш нещата. Още преди MS да пуснат този продукт, в центъра на Хелзинки има поставено тестово мултимедийно инфо платно – City Wall. Но този продукт поне работи, за разлика от дългоочакваната програмируема клавиатура на Лебедев, от която дори пуснатия тестов цифров блок дава дефекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*