HP iPAQ 514

Преживях един мъчителен месец на вътрешни терзания – Дева срещу Стрелец, гризане на нокти, почесване дет не ме сърби, обиколки на магазини за мобилни апарати, опипване на същите, четене на форуми и ревюта… въобще, все едно совалка ще си купувам. Залитах от Nokia към Sony-Ericsson и най-вече към прекрасния маркетингов модел S500i, който имах нещастието да държа в ръце. Супер фейски изпипан, с магически десктоп с настроения при смяна на сезон и часове от денонощието, с много елегантен секси дизайн. Влезе ми под кожата като основен конкурент. Заглеждах се и по W950i (4GB вградена памет) и по W960i (8GB, не само безумно скъп, но и още го няма на пазара). Въобще голямо мислене и колебание беше. Естественно имах си психологическа граница. Не мога да дам повече пари за телефон от най-евтиния ми нов AF :). А и държах да имам вградени WiFi и IP телефония, както и OS. Тва е положението. Не може да работиш в IT бранша и да не си в час с тая техника, пък била тя и мобилен телефон, сведен до мини джобен бележник. Премислих 2 дни и разумното решение бе взето. Получих като подарък бюджетния HP iPAQ 514 след като така и така, подсъзнателно си знаех, че няма да ми се размине. Още от лятото, когато го държах в ръце, та дори вече гледам към наследника му, който тествах в петъка – 614 (запълващ липсата на тъч-дисплей в предшественика си). Всъщност моделът няма аналог по цена, ергонимичност и полезност. Моят 3-ти нов телефон от 8 години насам. Преглътнала красивия дизай, опознавам новия ми компаньон, като силно се надявам да му свикна по-бързо. А и сега има къде да подкарам мобилната версия на моя дневник;).

6 Comments

 1. “с много елегантен секси дизайн”

  :)
  аз се бях засилил за ПДА – среден клас – ХТЦ, МИТАК… няква такава глупост. после един колега дойде да са похвали с АйФон-а си, хем му казах, че съм епъл фен и откакто излезе първата снимка на айфона съм зарибен и неща да ми го показва, че ще лудна… еми гадняра дойде и доволно почна да демонстрира идиотската джаджа :) сега съм още по-зарибен :) и единственото, което ме спира е, че събирам пари за Макбук про – и един разход от 500 долара ще го отдалечи леко от мене :)

 2. Eti

  Ясене и аз се бях засилила към HTC. Един приятел си взе най-истинския и най-скъпия – HTC TyTN II, ама той е луд фен и програмира за Android. Иначе аз исках хуманизиран интерфейс, но определено ми липсва тъча, иначе е лек и елегантен, с яка батерия. Вчера съм изслушала 7 албума и батерията падна с едно деление, о и бях забравила Bluetooth-a включен. Иначе iphona-a го гледах, тук на бачкане един колега предлагаше за 400лв. китайския му аналог, който за моя изненада беше много добре пипнат, но пак се отказах, заради гаранцията. Сега Георги да видим дал ще устиска на пресата;), че и под неговия нос презентират тая джаджа.

 3. Абе вече всичко е въпрос само на пари :) Пари ако има, има и техника за всеки вкус :) Важното е да се кефиш на каквото имаш, и леко да копнееш за по-ново и по “готино”, за да дърпаш напред :)

 4. Eti

  Така си е, аз понеже вървя по бръснача с финансовия баланс и с тия мои музикални и фотографски страсти, та ми се налага доста да обмислям “готините” неща:). Ако бях мъж, поне откъм гардероб щях да спестя малко, пфу.

 5. Хах, как с един замах срина цялата мъжка суетност – ризите от Ерменеджилдо Зеня, фланелите Поло и изтъркания Райфъл… да не говорим как в някои случаи мъжката козметика е по-скъпа… :D

  бъзикам се де… определено сме облагодетелствани в това отношение :)

 6. Eti

  Да, защото залагате на качественно и необходимо в 80% от случаите, не количественно… поне в това отношение с дрехите;). Знаеш ли какво ми беше, да се сбогувам със слабостта си към обувките? Все едно хероин отказвам :D. Харесвам нещо, оставям малко капаро и след това си казвам – а обектива? а новото тяло… и не си ги взимам. И така … все пак, парцалките са консуматив;). Иначе за козметиката може да поспорим…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*