Pirelli calendar’08

На вилата имах навика, докато живеех тук и имах време, пусках ftv канала, на фона на който бях потопена до уши в някое от хобитата ми. И т.к. тук определено не ми се налага да ставам в 7, то и вечер отново върнах старата традиция. И както става понякога, окото ми случайно улавя низ от снимки, които ми се сториха доста интересни и на любима моя тематика с местонахождение – Шанхай. Днес дълго се чудих, минавайки през пазара дали да не си купя рисувана чаша за чай с японски мотиви… съвпадение, а;). Обаче като познах и лицето на Маги Чен, нямаше как да не заредя сайта:

Pirelli calendar 2008 – фотограф Patrick Demarchelier

Като стоиш повече от задната страна обектива, ставаш любопитен за процеса. Докато траеха снимките, те предвещаваха доста по-различни кадри, така че и тук обработката си казва последната дума. Някои кадри в близък план много ми допаднаха, а Маги… тя е изящна и внася нотка на финес и азиатска изтънченост, както винаги.

2 Comments

  1. Иван Генчев

    Определено кадрите в едър план и на мен ми харесват повече. Те са и тези които са екстра и май не са на календара. На календара са тези с бельото… Поради консервативността ми предполагам въобще не ме впечатляват. Някак са безвкусни. Но предполагам не е така за клиентите на Пирели… Виждал съм и по-добри години на Пирели.

  2. Eti

    Не си падам по такива календари;), но от както хванах фотоапарата, хвърлям око и тук… и все пак, ако не беше телевизията, нямаше и да се сетя. Да, тези с бельото са стандартни – тип “Вог”. Докато тези в едър план са друга работа. Съвсем друга. Но то и в подобен тип поръчки, важи правилото, че този дето дава парите, той поръчва музиката. Ако бях аз – целият календар щеше да е в тип “екстра”, та дори и с щипка “чувственост”… защото май това е все пак идеята. Не знам, толкова ли е трудно да се пребори тази тенденция – стилът “Вог” владее и е символ на качественна модна фотография. Нищо ново под слънцето.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*