GEO vs. NG

Понеже времето за абонамент преди Коледа, премина в колебания – едното или другото списание, като на първото станах фен покрай фотографиите на сайта му. И в края на краищата, изпуснах сроковете. Оставаше да пусна последните 2 броя от двете издания в двубой. Ииии фактите са следните. GEO спечели. Защото има прекрасни статии, за видяни места и преживяни приключения, написани в личен стил, през очите на човек, чиято цел не е да прави реклама или да прокарва идеи и гледни точки, а само да сподели и остави изводите на нас. Този стил ми пасва и се чувствам уютно с него, четейки. Защото има само 3 реклами (на коли, все пак списанието е за пътешественици) в целия брой – при това на марки, които ме кефят;). И защото, “приятелите” не се избират по излъчваната миризма, а по това какво ти дават. Така, че… след една седмица на въздух на балкона и двата първи броя бяха изчетени на един дъх, от край до край, като списанието е на две педи от очите ми (по всички правила), без да си навирам носа м/у страниците;). При всички закупени досега издания на NG, успеваемостта им да ме грабнат е между 20%-50%. Не говоря за специалните издания с фотографии на NG – те са изключение. Това е. Защо да затварям пари в добре изглеждащо и миришещо на качествен печат издание, като то не ми носи същия кеф. А и се надявам, че с времето това с печата ще се регулира. Иначе нямам никакви забележки за печата и цветовете като качество, че се нагледах напоследък и на добре миришещ, но некачествен печат.

8 Comments

 1. Иван Генчев

  И тук ще “оплюя” малко Гео…

  Това което не ми харесва в българското издание на Гео е уклона по социална тематика. Това разбира се не е стил НГ, но все пак не е съвсен гео тематика. Дразни ме голямата разредка за да се запълни мястото, което може и с по-големи снимки да стане.

 2. Eti

  Аз нямам нищо напротив, дори го подкрепям. На фона на всички лъскавки изданийца, пълни с реклами и снимки, нещо сериозно казано с грижа за бъдещето ме кефи. Ако искам снимки – кеф ти сайта им – цял ден си гледай снимки;).

 3. george

  а как намираш българските фотографии в него? :-)

 4. Eti

  Зле:), но това не е специализирано издание за фотография. Имало е случаи да не ме кефят и чужди снимки, и в GEO и в NG.

 5. Иван Генчев

  Да се гледат снимки по мрежата, дори и за сравнително големите на ГЕО, не може да се сравнява с добро печатно копие. Голямата разредка за мен показва само липса на материал и желание да се напълнят на всяка цена 140 страници. Ако искат да са на нивото на немското издание трябва да се потрудят още.

 6. Eti

  За съжаление аз не съм виждала немското издание и нямам база за сравнение. А и списанието е на 2 месеца. Дай им малко време:). Гледах на задната страница, хората които влизат в екипа. Малко са … та се надявам, че ще влязат в час.

 7. Брей и аз се зачудих, дали да не сменя абонамента тази година от NG към Гео.
  Не го направих…може би заради вече изграденото доверие и имидж. Да знаеш, че част от парите ти отиват за опазване на “еди кое си застрашено разтение” някак си ти дава удовлетворение.

 8. Eti

  Оказа се, че няма отърване от NG. Има кой да го купува в къщи и си признавам, че кадрите от последния брой са страхотия, това е факт. Но аз продължавам да изчитам GEO от край до край и определено за моя вкус продължава да води като тематика и стил на писане. Иначе да… че помагаш поне с малко ти дава удовлетворение. Но пък силата на написаното, променя нещо в теб по-трайно. А напоследък и NG пишат на социална тематика.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*