За котките и хапчетата…

Тези дни срещнах публикувани инструкции (уж с чувство за хумор) за даване на хапче на домашен мини тигър. И се смях до сълзи. Всеки любител и притежател на домашен пухкав любимец, способен за секунди да изпада в крайности, ако накърниш личността му, ще се съгласи поне с половината “инструкции” и ще се посмее, защото е твърде вероятно и да е плакал, опитвайки се да извърши добро дело, за което е останал горчиво неразбран…

Инструкции:

1. Вземете котката и я сложете да легне върху лявата ви ръка, както се държи бебе. Поставете десния си палец и показалец от двете страни на устата на котката и притеснете бузите и, докато държите хапчето в дясната си ръка. Когато котката отвори уста, хвърлете хапчето вътре. Позволете на котката да затвори уста и да преглътне.

2. Приберете хапчето от пода и котката иззад дивана. Сложете котката върху лявата си ръка и повторете процедурата.

3. Измъкнете котката от спалнята и хвърлете олигавеното хапче. Вземете ново хапче от опаковката, и сложете котката да легне върху лявата ви ръка, държейки здраво задните и лапи с нея. Отворете челюстите и и натъпчете хапчето в гърлото и с десния показалец. Дръжте устата на котката затворена поне 10 сек.

4. Извадете хапчето от аквариума и свалете котката от гардероба. Извикайте съпруга/ съпругата си от двора.

5. Клекнете на пода така, че котката да е приклещена между коленете ви и дръжте здраво предните и задните и лапи. Не обръщайте внимание на гърленото ръмжене. Накарайте съпруга/ съпругата да хване здраво главата на котката с едната ръка и да напъха дървена линийка в устата и с другата. Пуснете хапчето по линийката и разтъркайте енергично гърлото на котката.

6. Свалете котката от корниза и вземете ново хапче от опаковката. Отбележете си да купите нов корниз и нови пердета. Внимателно съберете парчетата от вазата и ги отделете настрана, за да ги залепите по-късно.

7. Увийте котката в пешкир, и накарайте съпруга/ съпругата си да притисне котката така, че единствено главата на котката да се показва изпод мишницата му/и. Вкарайте хапчето в единия край на сламка, отворете устата на котката с молив и духнете хапчето в устата и от сламката.

8. Прочетете листовката на хапчето, за да се уверите, че не е вредно за хора и изпийте чаша вода или сок, за да си подобрите вкуса. Превържете ръката на съпруга/ съпругата си с лейкопласт и почистете кръвта от килима със студена вода и сапун.

9. Приберете си котката от бараката на съседа. Вземете друго хапче. Вкарайте котката в долапа и затворете вратата върху врата и така, че главата и да остане отвън. Отворете устата на котката с лъжичка. Изстреляйте хапчето в гърлото и с ластик.

10. Вземете инструменти и монтирайте обратно вратата на долапа. Сложете студен компрес на бузата си, като междувременно проверете актуалността на ваксинацията си против тетанус в медицинския си картон. Изхвърлете  съсипаната си фланелка и си вземете нова от спалнята.

11. Повикайте пожарната да свали котката от дървото от другата страна на пътя. Извинете се на съседа си, който се блъсна с колата в оградата в опит да избегне търчащата котка. Вземете последното хапче от опаковката.

12. Вържете предните лапи на котката за задните с помощта на “свинска опашка”, след което я вържете за кухненската маса по същият начин. Вземете работните ръкавици от бараката. Отворете устата на котката с клещите за зегерки. Натъпчете хапчето в устата на котката, след което и половин пържола. След това, държейки главата и вертикално, излейте поне 100 грама вода в гърлото и за да сте сигурни, че е преглътнала хапчето.

13. Накарайте съпруга/ съпругата си да ви закара до Пирогов. Стойте мирно, докато докторите ви зашият пръстите и извадят остатъците от хапчето от дясното ви око. На връщане към къщи минете през магазин за мебели и си поръчайте нова маса.

14. Обадете се на ветеринаря  и си запишете час за домашно посещение.

2 Comments

  1. Много интересно е написано наистина и за жалост, в по-голямата си част е вярно. Нямам котка, но имам ирландски сетер, затова мога да гарантирам, че при кучетата е същото, само че щетите са по-големи. Трябваше един месец да бъде на антибиотици – сутрин и вечер, привърших всички възможни трикове на света за това време и въпреки всичко, дори да му натиквах хапчето чак зад езика и да стоеше с главата вирната нагоре поне 4 минути, винаги намираше начин да изплюе проклетото хапче. А казват, че били глупави…

  2. Eti

    Инстинкта за самосъхранение може да е доста силен при някои индивиди:), кучетата поне имат само зъби (аз имам 2 кучета и съм хапана – следваше инжекция с/у тетанус), а котките са включително и бясна машина за скалпиране. За моя радост, на котките слагаме лесно хапчета, свикнали са. Освен да пробваш да го смелиш на прах и с някоя вкуснотия да успее да го изяде. Стигали сме до там да разтваряме хапчето в малко вода или сок и с по-голяма спринцовка директно в гърлото. За съжаление, доста от лекарствата нямат аналог във вид на инжекции.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*