Една щастливка в зала “Щастливеца”

На 14.04 имах възможността, благодарение на Тони, да посетя зала “Щастливеца” и да гледам Мариус в един от безподобните му моноспектакли – “Сътресение”, обединил в себе си 3 разказа на Хайтов в негова памет. Била съм нееднократно свидетел на невероятните артистични превъплъщения на Мариус и всеки път се възхищавам на държеливостта (моноспектаклите му продължават средно около 2 часа) и лекотата, с която ту се снишава с неподражаем хумор до нас – обикновените и угрижени човечета, все по-рядко отдаващи се на усмивки и съзерцания, ту се издига като нереално и възвисено същество, редящо красиви и отнесени строфи на сцената. Преди много години гледах актьора в “Дамата с кученцето”, “Песен на песните”, а по-късно и “Сънят”, и режисьора в “Дванайста нощ”, “Кралят Елен”, “Рибарят и неговата душа” и оттогава, винаги когато успея да се сдобия с билети посещавам постановките му. Залата беше пълна. Бях много изненадана от превода на английски, който вървеше в дъното на сцената, но когато се изнизахме от театъра забелязах много дипломати от различни националности.

Човек се ражда на тази земя с малко или повечко късмет и цял живот се бори за място под слънцето, отстоявайки себе си, търсейки щастието, борейки се със страхове и през целия този път никога не се знае, коя стъпка ще е за добро и коя за лошо. Може би едва в самият край…

2 Comments

  1. Алекс Марио Б.

    Дам…великан е! Гледах постановката миналата година…беше чудовищна…чух че сега играел в нова? Но тя била кофти….слухове?
    Здрасти, Мариетке! :) Дълги дни и леки нощи!

  2. Eti

    ooo изгубеният божи син се намери;). Къде се затри… липсваше:)…

    Не знам за нова. Знам за Пловдив и ми беше криво, че все не мога да сколасам да му отида на представление. А Мариус няма аналог.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*