Joanne Harris

Джоан Харис – забъркваща майсторски своята домашна магия и този път не ме разочарова с Бонбонени обувки, продължението на Шоколад и историята на Виян, вечно бягаща и криеща се от силата в себе си. Но този път вятърът я настига и на нея не и остава нищо друго, освен да повярва, че може да се изправи срещу него и тайничко да сключи пръсти зад гърба си;). И Шоколад и нейното продължение, изчетени буквално за 3-4 дни с първото отваряне просто нямаш сили да оставиш. Магията те завладява, влиза под кожата ти, шепне на ухо докато погледът ти прелита над страниците и накрая затваряш последната окрилен и с хитра усмивка, все едно си открил тайната рецепта за превръщане на водата в злато.

Сега виждам, че има още няколко нейни преведени и непрочетени книги. Да видим кога ще си позволя отново лукса да открадна време, особено като се сетя, че Бонбонените обувки бяха купени около Коледа, заедно с oще 20 книги на издателство Бард и тогава се бях нахилила като щастлив късметлия, а успях да я прочета след 2 месеца, като пиша за нея чак сега… ех.

p.s. Горещо препоръчани и изчетени на един дъх книги (с прекрасно оформени корици – само за посветени;) от J.H.: Къпиново вино, Петте четвъртини на портокала, Блажени безумци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*