Rock n Roll all night

KISS – мисля, че така широко скроения ми меломански дух все някога трябваше да бъде скършен. Откъса от концерта, качен в нета е абсолютно идентичен с шоуто, на което станахме свидетели в петък вечер – американски маркетинг до дупка. Обичам китари и рокендрол, обичам и по-твърда музика, обаче тук перченето и показното бе май в повечко. Твърде лъскавко ми се видя, а и така не разбрах, за къв зор бяха тия сребърни бутафорни обувщенца с платформи и робокоп-дрешки. Дано никой метъл не стигне да чете това, че ще си изям боя. Иначе да – свириха момчетата, яко свириха:). Ако и звукът не се блъскаше така в козирката на Академик, поне щях да си спестя главоболието. Но като гледам как куфя и тръшка глави стадиона, подкрепени с много бира Tuborg гърла пяха на по-старите и любими парчета, то моето е пълно лигавчене. Сега ме тревожи мисълта, как ще се чувствам на концерта на Металика. И още повече съжалявам, че не отидах на Гарбарек – чух прекрасни отзиви.

5 Comments

 1. Иван Генчев

  Едно време преди 25 години по чиновете имаше надписи предимно на тази група. Като примерен ученик не съм слушал такава “упадъчна” музика. След това в края на 80-те като започнах да слушам музика те вече не бяха модни и вече бяха изместени от надписи за Металика. И тъй като всичко живо слушаше Металика, а аз си падах по вече забравени неща като Хендрикс, ги прослушах години след това и се изненадах че музиката им звучи по-различно от това което подочувах от съученици. Разбира се днешната Металика и Кис имат много малко общо с групата(та макар и да са в същия състав) от златните им времена.

  Сега по темата за концерта. Сестра и на Гери пък толкова се интусиазирала че ще ходи и на Лени Кравиц(не че двата изпълнителя имат много общо), но у тях Кис са се слушали като ученици и може би това внася носталгична нотка. Както вече казах не съм слушал Кис, но според мен те са направили точно това което са правили и преди години: малко театро и по-шумна диско музика. Или поне такива биха били моите очаквания от такъв концерт.

 2. Иван Генчев

  Забравих за Гарбарек. Той е съвсем друга бира(не шиир потребата Туборг, а някоя местна селска белгийска от пограничния район със Франция дето се пие с хубаво сиренце). И аз чух хубави отзиви и бих отишъл.

 3. Eti

  И аз бих, ама тоя път се изложих с преценката. Както и да е, трябваше да имам и музикална обеца на ухото;). Страшно свирене са направили с Ману Каче. Просто съм сигурна, особено като се сетя за импровизациите на Меола, а Гарбарек е точно от този клас музикант – свободен да направи всичко на сцената.

  Иначе на Лени ми се ходи, защото пък аз бях много запален негов фен. В един период от живота ми, беше много слушан. Обаче нямам дружка за концерта и да – съвсем различно нещо е от Кисс и Металика. По-скоро е близо до Принс и Игъл Ай-Чери (на Нене Чери братчето).

 4. Жоро

  Олее -оле -оле -оле -еее Метааааликааа, олее-оле-оле-олеее Метааа лиии кааа )) Никой няма нищо общо с Металика,те са единствени и неповторими)) Доказателството – на 25-и юли.
  :-)

 5. Eti

  Жоре, много извинявай, че малко посвих твоя екстаз, щото тия “ааа” и “еее”, направо разбиха структурата на сайта. Не може да ги побере;).

  Знаеш ли, един колега дето свири на китара, каза следното “Какво да им гледам на Металика сега, като съм ги гледал, когато са били на върха”. Сигурна съм, че и ти и той сте прави:).

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*