Една блестяща идея

Low-Cost Multi-touch Whiteboardчестно казано, когато видях тази простичка и гениална идея, направо онемях. Първо, защото не е хрумнала първо на българин (лафа сиромах човек, жив дявол явно не важи вече;). И второ – защото наистина за малко пари (наличен какъвто и да е монитор и компютър, прожектор – около 1000лв., Wii Remote инфраред дистанционно – 85лв. в ролята на камера и писалка или изкормен фулмастер, в който си сложил IR диод), получаваш гъвкав аналог на колкото решиш голям таблет, ако си дизайнер или чудната и безумно скъпа мултимедийна маса на Microsoft. Ето тук още един линк с презентация на пича – с 3D ефект за геймъри. Естественно, трябва да си изтеглиш и софтуера на Johnny Lee, който дава нужните драйвери.

Според мен, покрай този проект тепърва ще хрумват приложения на по-творчески настроените фенове. Аз поне с голямо удоволствие бих си направила такава система, още повече от години се каня да се оборудвам с един домашен прожектор. Телевизор нямам и нямам желание да имам.

7 Comments

 1. Величеството

  Гениална е до толкова, до колкото имаш 5,6 от изключително скъпите крушки на проекторите….защото ако не се лъжа, те имат някакъв не толкова дълъг живот…..а самото изобретение е по-скоро за кеф от колкото да е жизнено важно.

  П.П. …така е като не ми отговаря в ICQ :)

 2. Eti

  Ааааа, тук не си много прав. Май не си гледал цените на големите таблети, а аз съм ги и продавала на разни дизайнерски къщи. А да си забелязал цената на големите телевизори? Имат живот да, и какво от това. Доста неща не са ни жизнено важни, ако се замислиш. Включително собственото недвижимо имущество;). А живота… живота е да се забавляваш, да твориш и да изобретяваш.

 3. Величеството

  Първо… прекалено задълбаваш в плиткото… а и това си е изгъзица… а жилището си е направо нов живот… как ше не е жизнено важно… жизнено важно си е личното пространство… а па и ако ти е собствено това лично пространство… за кво говорим въобще.

  П.П. сменяй ICQ-то си

 4. Eti

  Лековато правиш повърхностни изводи;). Всеки има право на гледна точка и интереси. Това с жилището е привиден нов живот. То дори не е нови обувки, защото няма как да го изхвърлиш или смениш така лесно, като тях. А и не може да ги вземеш под мишница и да избягаш накъдето ти видят очите:Р. Личното пространство е въпрос на воля и желание, не на собственост.

  П.С. Аз съм с QIP.

 5. Тротил

  “a flor de la” – любим израз на една цветна душъ…в превод “по повърхността на” постването (заядливото) – в случая :) целта беше да отговориш по QIP-а ама нейсе. Не че искам на всяка цена да съм от горе, като някои зодии :) ами просто да остана разбран….тъ – за едни май движението е техния дом (на които им завиждам благородно)….за други – сантиментални зодии – спрялото време…застиналия кадър на красив залез в края на сезона. Домът е като планинска хижа в която събираш сили за предстоящия път. И в двата случая си трябва дом. Личното пространство пък се извоюва по-трудно от някои и по-лесно от други. И начините са различни явно. Инак и аз съм го измислил че материалното би могло да бъде взривено с 20 т. тротил по всяко време на денонощието ;)

 6. Тротил

  Абе не е като да не искам да съм от горе :) …ама това е 20% само….50% е за измисляне на нещо ново и 30% от недоспиване заради скапано-уредени държави!

 7. Eti

  Ама моля Ви се, Ваша Светлост – аз пък държа на равенството, не съм феминистка… та, където искате, там бъдете;).

  Хахахах. Ако, и където и да е домът, не се взривява така леко, дори с 20т. тротил. Дори спомена за него, след взривяването може да боли цял живот. Не знам за чии зодии намекваш и кви са тия сантименталности, но оплескахме темата. Я излез навън да се разберем като големи хора :Р.

  П.С. Писах на QIP, само да имаше кой да чете, м-дам…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*