AMD Phenom 9000 series

С тази нова генерация 65-nm процесори с “истинскa” 4-ядрeна К10 микро-архитектура на socket AM2+, компанията AMD сигурно е искала да разгони фамилията на Quad-Core Intel и да зарадва овърклокърите. За жалост, в нета срещнах негативни отзиви, от които ми се изправя косата, още повече, че днес поръчах 2 такива машини за клиент, само че с Phenom X4 9750 на AMD770 платформа. Ще видим дали ще печем кекс. Иначе тук на сайта на ентусиастите има малко инфо за първи отзиви.

Phenom vs Intel’s best – Crysis benchmarks – от tomshardware.com

4 Comments

 1. george

  може би е 64 битови

  те АМД не трябваше ли да фалират вече?

 2. george

  ха ха ха тоя от материала има по-малък куулър от моята ноктуа. която съм сложил върху един интел 2.2 гигахерцов пентиум 4. да, смяха ми се в кунторов – процесор за 30 лева и охлаждане за близо 200. :D

 3. Eti

  Баш 65 си е, да знайш;). Кулерите ще ги сменям с Thermalright HR-01 PLUS. Искаха пасивно. В момента се пише какво ли не по сайтовете. Включително тестовете са с ужасни показатели. Ще следя нещата, пък да видим. Последната мощна система дето правих си беше Intel, за да нямам грижи от такъв мащаб.

 4. Eti

  Ама архитектурата… с тая моя разсеяност, глупости пиша. Вчера ми беше по-важно да отброя негативите явно от факта да не направя грешка пишейки. Така и не можах да откажа клиента, а опитах.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*