Коприна

“Всяка история има своята музика. Музиката на тази е бяла. Важно е да се каже, защото бялата музика е странна, понякога те обърква: свири се piano и се танцува adagio. Когато я свирят добре, сякаш слушаш да свири тишината, а онези, които я танцуват божествено, ги гледаш и ти се струват неподвижни. Дяволски трудно нещо е това бялата музика.”

Алесандро Барико

Изрових книжката съвсем случайно, преди няколко месеца, търсейки друго… Тъничка, с едър шрифт. Мразя да чета рецензиите отзад, затова отгърнах първата страница и затворих последната след 3 часов възхитен поглед, пробягал стотината страници. Барико определено пленява със стил – същински изречения хайку. Самата мисъл и идея за книгата е такава… за необяснимото, за желанията и болката, за жаждата и копнежа. И както той самият казва, това е толкова древна история, че не можеш с лекота да и залепиш етикет.

Държала съм в ръка малките пашкулчета, от които се разплита скъпоценната безплътна и изключително здрава нишка. Изтъкана тя създава една от най-прекрасните материи на този свят – коприната. А за да се усети с кожата, колко специално e галещото парченце плат е нужна душа на птица.

“Една вечер Елен го попита: -Какво е това? – Волиера. – Волиера ли? -Да. – И за какво служи? Напълваш я с птици, колкото можеш повече, и после един ден, когато ти се случи нещо щастливо, я отваряш и ги гледаш как отлитат… – Но те ще се върнат. Винаги е трудно да устоиш на изкушението да се върнеш, нали?”

Chat of the day: оторизации, сертификати, спецификации, таблици, редове, цифри и букви… къде съм по дяволите?!

Key moments: свръх-адреналин, напрежение, умора и… разсеяност. С нетърпение чакам Коледа, за да си отпочина и дойда на себе си. Телефонен звън… благодаря, че си мислите за мен. И аз си мисля за вас :). Цвят зелен. Тръпчив аромат и мандарина. Чай в стаканчики в “Гара за двама”. 13

Refrain: Oceanlab (Just Listen)

From day to night and
Night to day
An endless sea of choice
If you should ever lose your way
Just listen to your voice
Just listen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*