Снежна Коледа и домашна магия

Смяхме се последните слънчеви дни, че синоптиците по телевизията се изложиха отново, но тези от интернет познаха дори часа ;) и прогнозирана зимна приказка във Варна. Някъде около 22 часа от зимното небе се посипаха бели пеперуди. За 10-15 мин. цялата градина побеля. Невероятна красота. Не издържах и снимах (без светкавица ;) 3-метровия бамбук, чиито клонки се бяха огънали под тежестта до нивото на очите ми. И като всяка приказка и тази има своя край. Снегът спря и надали ще се запази до сутринта.

Коледата е прекрасно време за почивка. Стига да нямаш належащи задачки на главата и да си позволиш няколко дни да забравиш за работа (борбата с CS3 е изключение). Да се порадваш на семейство, приятели, море и време само за теб. С огромно удоволствие пазарувах подаръците в последния момент, но затова пък всеки си падна като камък на място. Още вторника баба ми беше похитена и изнудена да ни издаде своите домашни магии – най-невероятния сладкиш със сладко, който се топи в устата и най-пръхкавите курабийки с орехи, стафиди и лимон. И няма как да повториш рецептата, колкото и голямо желание да имаш, защото винаги ще липсват няколко важни съставки – точното количество любов, което душата влага, давайки сръчност на ръцете, съизмерима с тази на швейцарски часовникар. Иначе рецептата би останала просто низ от думи, а не кулинарна магия.

Chat of the day: всичко е наред, щом нещата приключат добре, дори и да не почнат добре, но най-добре е да вярваш в добрия край, защото вярата прави добрите неща да се случват.

Key moments: 7 обиколки на зала “Черно море” навръх Коледа (това ще се помни, благодарение на Жоро :), 2 часа за 6 подаръка (не искам да виждам магазини за неизвестно време), червено, зелено, златно и канела, топлина от камина и пукот сред пламъци, телешко със сини сливи (м-ммм-мм!), бисквитена торта, семеен спорт – катерене на стълби, докато силите те държат (мисля от понеделник да минимизирам храненето и да оптимизирам заетостта си), ъпгрейд на преносимия и photoshop-ски неволи, и цяла торба с усмивки, и пожелания.

Refrain: Allanis Morissette “Flavors of Entanglement”

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*