яз. Пчелина

На 50-тина км. от София. Посещението си бе като сбъдване на обещание от отвъдното;), щото 8 години си го чакам… и сякаш си е струвало, защото пътят е час, а мястото прекрасно – диво, почти без хора, само тук-таме рибари, а се оказа, че и сме имали място до самия язовир… не е истина направо… какво ли е сутрин да се събудиш пред тази неописуема гледка на просналото се пред теб огледало, зелените поляни и параклиса на връх черната скала. Търчах кат обезумяла с апарата (като се изключи щъркела, с който се разминах почти в упор, и го отнесох бая размазан, май аз бях другата забележителност в района хахаха). То не бе смяна на обективи, снимане на небета, вода, треви, огради… skyline филтъра се представи прекрасно на китовия обектив, така спасих красивите облаци… а на връщане, пак същата истерия… за час напълних картата… ужас, другата седмица взимам 2ГБ, просто няма начин. Дори си имам любимо дърво, сам само насред поляната до язовира… чудно място, а толкова близо… май си е струвало чакането.

На връщане си взехме селски хляб…последния – запазена марка ми е и си изядох по стар навик крайчето. Дори свършихме и едно добро дело, закарахме възрастен часовникар (пчелар по хоби) до Перник, та сега сме в час и с този занаят и неговите проблеми.

2 Comments

 1. Васко

  Би ли ми казала къде се настанихте в близост до Язовира. Бих искал да отида за уикенда с приятели.

 2. Eti

  Палатка;)… като продължиш по пътя, който обикаля язовира стигаш до станцията на МЕИ (бивша или настояща гребна база не знам). А след това е диво, красиво и почти пуст път до към Ковачевци … поразтърси се в интернет… на първо сърчване:

  http://www.tu-sofia.bg/Bul/Social/social-bg.htm

  http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=turizym&Number=1945570697&page=0&view=collapsed&sb=1

  http://www.dalavera.net/read.php?41,299457,299457

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*