Razseiano za сериозното

Шляят ми се от две седмици разни хаотични мисли и все не намирам Време да ги оловя и напиша… но днес ми мина, че твърде много и често се оправдавам с Дамата Време, а е редно по Пратчески да започна да го манипулирам, съобразно моите Мании, приоритети и задачки, да се организирам така, щото ценните песъчинки Мигове да бъдат регистрирани – съзнателно, подсъзнателно, сетивно.. по всякакъв начин. Закопаш ли се в условности и ежедневие (не го отричам, защото те Миговете са и там, по скоро инерцията и защото сме свикнали и така е безопасно и удобно) Магията те заобикаля. А уникалното е да намериш, да напипаш вярната скорост на този си етап, в който да осмисляш стъпките, да не се отдалечаваш от себе си и да събаряш съзнателно вътрешните стени, за да положиш скелето на следващото стъпало. Така и вдъхновението ще е чест спътник и ще е заразно. И още по-добре, защото сродните души – старите и новите приятели са сигурен знак, че си на верен път. И каквото и да се случи, преживяваш леко и бързо, прощаваш си и продължаваш. Закопаш ли се дълго време, губиш компаса.

Има приятели, с които и година да не съм се виждала, като седнем на кръглата маса;), започвам да мисля и чувствам извън времето в което живея – бързо, точно, кристално, красиво и леко, думите тежат, затворили в себе си сякаш векове мъдрост. Сякаш живота минава пред мен и виждам лъкатушещо пътче, една финна фигура в бяло до дървото на Живота и вървя, вървя към себе си. И това е споделено, разбрано и усетено дори и без всички тези думи, които изписах.

Човек трябва да се състезава единственно със себе си.

Не може да прескочиш няколко стъпала. Те се вървят, в едно с болката, радостта, трудното. На много нива. Твърде личен процес, дори и споделен (то само облекчава, споделянето). И нищо няма значение, ако не съм опазила и заслужила обичта на ценните за мен.

3 Comments

 1. Си

  Mila moya :) neznam kakvo tochno iskashe da kajesh sys vsichko napisano po gore, no beshe edno ot neshtata koito kato chetesh te uvlichat – nyama konkretna tema i sujet- no te navyava kym mnogo sujeti – i taka ima smisal bez toj da e kazan konkretno – mnogo interesno useshtane
  prodyljavaj da pishesh

 2. Си

  zabravih da kaja che se nadyavam az da sym ot onezi priyateli, za koito pishesh :)

 3. Eti

  Tam si mila, точно сред ТЯХ:).

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*