Stephane Pompougnac

Може би на много хора им се е случвало, по пътя на осъществяването на дадена обсебваща идея да срещне множество знаци, които ти подсказват, че си на прав път. Е, при мен нещата се стекоха по следния начин. Първо получаваш покана за гостуване във Фонтенбло, след това си намираш весела компания за из път с чаровна “преводачка” и фенка на радио “Нова” – мое любимо радио, от как го пуснаха – електро, даун-темпо, чил, амбиент, вокал-транс и хаус. Денят, в който прегърнах идеята за “пролет в Париж” и той озари дните ми със загадъчна усмивка, гладът за нова музика ме повика и ровейки се из lossless албуми, попадам на ето тази кадифена лимитед колекция на френския хаус диджей Stephane Pompougnac. Скептично посягам към последния 11-ти албум ииии… до края на деня имах всичко от колекцията. С един замах се върнах към вечерите във Варна, когато на фона на FTV канала, ножицата бавно танцуваше  по тъканта, а в главата ми тя вече бе готова облицовка, която разхождах с небивало удоволствие. И нищо чудно за паралела с фешън канала. Покрай създадените компилации за хотел Costes (където гостува като DJ), добили завидна слава още с първите 3, продадени в над половин милионен тираж, Стефан прави компилации и за модната индустрия.

Вече цяла седмица 11-те албума, успяха да изместят дори Schiller и Armin. Единственният недостатък е, че някои парчета са просто чудни и така ти вкарват ритъм, че на моменти забравям, че съм в офис и поклащането на бюрото изглежда някак странно, но пък музиката помага за звукова изолация и преборва ежедневния стрес. И май открих вдъхновяваща компания за фото-моменти.

Chat of the day: с надя излизаме от туристическата агенция едвам сдържащи усмивка. в асансьора се качва жена, от чийто мобилен се разнася Селин Дион, пееща на френски. с надя се споглеждаме съзаклятнически. какво ли ще е времето през май?

Key moments: мъркащо събуждане, златист ден с аромат на sunflowers, разчистване и пазаруване. в половинката уикенд само вечерта е моя.

Refrain: Paper Aeroplane (Angus&Julia Stone)

I spilled the ink across the page trying to spell your name
So i fold it up and i flick it out
Paper aeroplane
It wont fly the seven seas to you
Cause it didnt leave my room
But it awaits the hands of someone else…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*