photo links

Както често се случва, търсейки определена информация из глобалната мрежа, попадаме “случайно” на друга такава, която сме искали преди време да открием, но просто не и е бил момента. Така и тези линкове изплуваха сега, когато имам нужда от вдъхновение. Случва се, да загубим себе си в матрицата…

Zena Holloway – приказни подводни разкази и магическа светлина, русалки и ангелчета, елфски рисунки… всичко е така ефирно … някъде… в паралелен воден Рай. Когато излезе албума на OceanLab – “Sirens of the sea”, първото което ме грабна бе обложката. Не предполагах, че мога да открия авторката на тази синя фантазия.

Kenvin Pinardy – трета сватба на много близък човек очаква да премери сили с другите две, през очите ми. И ето ти вдъхновение… “Photography is may passion”, казва Кевин, хванал камерата само преди 4 години. Има просто чудни кадри-картини на сватбена тематика. Супер ми допадна идеята за “pre wedding”. Ако си добър, можеш да извлечеш есенцията от всяко сватбено събитие, независимо дали то е богато или по-скромно организирано.

Katarzyna Widmanska – с нов облик на сайта, някак супер изчистен на фона на стария, нови кадри, все по-Арт… различавам няколко от старите модели.

Dima Zverev – кадрите на Дима от живота. Във всеки един момент. Точно едно мигване и вече не е същото. Ето така трябва да снима човек. Винаги готов с апарат в ръка. И никога да не казва… не, не сега. Някой друг път. Няма друг път.

Federico Erra – сайтът му е твърде постен, затова пък качва в flickr. Че и готин пича…

Fan Ho – китайският Картие-Бресон.

Brigitte Carnochan – handpainted photography

Brent Townshend – панорами

2 Comments

  1. Иван Генчев

    Добро е китайчето, но тези кропения не са характерни за Бресон. Особено гледането на силно вертикални кадри на монитор е малко проблемно, а и не всички са успешни според мен.

  2. Eti

    То затова Бресон е един;). Но ме радва, когато попадам на фотография, близо до неговата, за моментите от живота, които не искаме да отминем, подобно на Matt Stuart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*