Близалка с вкус на череша

Кръгла, в червено и синьо, преливат цветовете, с черешов вкус. Сега езика ми е син (99% от случаите е червен?!). Ради се изгаври с мен и Тони – забавляваме се. Вместо валерян – помага, ама дан стане навик, че зъболекаря няма да ми смогне. Мъжете се кефят, това им остава… сега я гледам, става за макро щракане. Най-смешното е, че ми седи на бюрото от обед и чак сега реших да я пробвам, и Тони изниква от някъде и от устата и стърчи сламка – прихнахме. Много често напоследък, откакто почна работа при нас – яко свежа вълна, влязохме си в тон и ритъм – друго си е. Така по-леко се работи. И тя пусто Стрелец.

Кат дете много обичах захарни петлета, ама онези червените, щото и жълти имаше. И захарен памук и онези пурички пълни с крем по панаирите.

Пиша и гледам една сламка ми се размахва под носа, тактуваща някакъв вътрешен ритъм… накрая ти остава сладостта в устата, син език и една куха тръбичка. След консумиране на “близалки” винаги има странични ефекти и отпадъци, а и ефекта им е краткотраен. Обаче е важно да те забележат с нея и се налагат все по-масово, като отдушник. Важен е тънкия момент с отказването им – точно трябва да се прецени, за да не ти лепнат ръцете после и да си ходиш с дамгосан език.

Тони ме пита дали съм имала нещо напротив да пусне да ми подуха (климатика)… на заден фон мъжете цвилят над някъв виц за Иванчо и Марийка, почна се пазарене с кутия близалки и още нещо… и това ако е фирма, не става така да се работи.

2 Comments

  1. Eti

    На Тони и хрумна гениалната идея да подкрепи моята – да ходим по женски в Доспат на риболов, мъжете у лево… може и на палатка… и щрака… Рени каза че иска и тя… и на Цвети ще кажа… аре събрахме се.

  2. Eti

    9 човека… страхотия. Трябва да се внимава като говориш по посока на вятъра…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*