madonna_3 © 2009 . All rights reserved.

Madonna in Sofia

Madonna in Sofia

Така изглеждаше стадиона към 19ч. на 29.08. Стисках в ръце напечатаното късче хартия, което щеше да ми позволи да съм свидетел на явление. Нямаше значение, че 3-те сектора със седящи места, където имахме право да сме, бяха пълни половин час, след като е почнал пропуска. Нямаше значение, че Мадона закъсня (доколкото разбрах, било е вина на организацията). Пол Олкънфолд си свърши превъзходно работата и подгря всички  фенове с як бийт. Звукът – чуден. Аз пък по стар обичай оглеждах с бинокъл публиката – изключително пъстра, интернационална, млада и ентусиазирана. Част от нея вече завързваше контакти с танцьорите зад огражденията. След “златния кръг” две клетки – за камерите, операторите, фотографите и журналистите, точно срещу сцената. Към 20ч. стадиона се люшна в мексиканска вълна от нетърпеливи емоции, разнообразени с освиркване на вип-зоната, която не показа нужното съпричастие. Бурно приветствахме най-активния блок. В 21.50 стадиона гръмна в аплаузи и започнаха да препускат 2-та Сладки и Лепкави часа. Бяхме свидетели на абсолютно представление. Точно, както очаквахме. Какво е да усетиш енергията на около 60хил. човека, един до друг, вперили очи в една сцена, където Кралицата на своя трон ни очакваше. “Music makes the people come together” и има силата да ни прави по-добри, да вдъхновява.

“Get up, It’s time, your world, Your life, your choice, It’s time, live it up…”

madonna_3

На стадиона видях лицето, създало албумът Ray of Light. Първият и единствен албум, който си купих, още когато излезе. Тя е част от моето поколение. Изгря, когато бях ученичка. Момчетата от класа въздишаха над западните списания с нейни снимки на цяла страница. Бяха 80-те години. Нова звезда, изглеждаща лека и мимолетна, на която никой не предричаше дълга кариера. Обаче г-жа Мадона Луиз Вероника Чиконе се оказа изключително волева жена. Да претърпиш хиляди метаморфози (днес я гледах в шоуто на Летерман, където беше досущ Долорес О’Риърдън), да пееш, за каквото ти е най-важно, като се опитваш да казваш нещата, както ги усещаш и то на висок глас, когото и да предизвикаш със скандално поведение, и да си винаги на гребена на вълната. Диктувайки мода. Да знаеш безкрайно добре, с каква власт разполагаш, там на сцената. Затова използва най-добрите професионалисти в нужната област. Специално следях беквокалистките – бяха фантастични. Публиката не прощава застояването и летаргията. Мадона може би е един от най-добрите продукти на музикалния бранш – гъвкава и винаги различна, надживяваща капризите на времето. Дори да спре да пее, тя е марка, която ще се продава.

Chat of the day: амбицията да СИ

Key moments: музика, подвижни образи

Refrain: some of my favorite videos – bad girl, take a bow, frozen, the power of goodbye, justify my love, love profusion, devil wouldn’t recognize you

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*