Recorded Live At Fairy Tales

… страхотия е просто… напоследък си пусках di.fm на vocal trance, какво ми стана тази вечер, заредих chillout…ноооо, това е разбиващо…все едно си се изкачил някъде високо, планина, под светещия купол и ако протегнеш ръка ще си откраднеш звезда;), а вятъра те пронизва с онзи особен мирис на чисто, на земя и дишаща зеленина… нямат милост от тоя канал ей! Погледа се плъзва по хребета и… вече си в пустинята, около теб потропват копита, конската опашка те шибва през краката и без да му мислиш много яхваш дивака, бялата роба се развява и изпълва с въздух като платно на кораб, а зад гърба ти остават потъващи в пясъка отпечатъци…

колко може да издържим в една Fairy Tale?

 Лошо или добро, незнам но си падам по приказки и това с възраста не минава и всъщност, кой може да каже къде е границата. Понякога така невидима, на една ръка разстояние, като мъгла от която изплува твоята действителност… на сън знаем ли, че сънуваме? така реално и осезателно е, че нерядко се събуждаме с мисълта – продължение в будно състояние… да живееш на сън и да спиш наяве, въпрос на нагласа, на избор… бягство, съхранение или … борба за нашето Аз. Тони разказа онзи ден, че сънувала някакъв екшън и на заден фон музиката на Роксет (музикалното пиянство е не по-страшно от алкохолното;), но аз никога не съм чувала музика в съня си… или поне не помня… съществува следната теория за Сънят…

“Някои автори смятат, че сънищата са просто предвидим резултат от физиологичен процес. Сънуването е случаен модел на освобождаване на нервни импулси в кората, появяващо се тогава, когато кортикалните неврони са стимулирани от неспецифични сигнали, изпращани от продълговатия мозък. ..Според това становище сънуването пречи на претоварването на мозъка в кортикалните му мрежи – ситуация, която може да доведе до такова анормално поведение, като неуместни фантазии, натрапливо повторение на някакво поведение и халюцинации. Макар че е интригуваща, тази теория все още не е проверена…”

…и дано не е точно така, защото… какво се случва с хората, които не сънуват или имат единични случаи на сънуване в резултат на нещо, което дразни силно подсъзнанието и то се опитва да разреши случая насън… претоварване?! хъм

Всъщност, дори и учените не могат да кажат, на колко паралелни нива работи нашето съзнание… публикации по темата бол, теории и мнения също. А и защо ни е сънят… “сън спомени не прави”;), затова нека да крадем от него, ако физически издържаме.

…а котака сладко свит на кравайче, помръдва в съня си с мустачки, лапките почиват в/у затворените очи, муцунката е розова, задните лапи помръдват… бяг в съня…

лека нощ, да спиш в кош

6 Comments

 1. “такова анормално поведение, като неуместни фантазии, натрапливо повторение на някакво поведение и халюцинации”….
  позволявам си да не се съглася с понятията “анормално”, “неуместни” и т.н. Макар и на сън и това е нашата си действителност…
  “според Айнщайн и духовните учители времето не съществува – минало, сегашно и бъдеще са едно и също. С други думи, всичко се случва сега и винаги! Може би линейните представи са начин за разбиране на целостта. Следователно нашият начин за измерване на времето е начин на съсредоточаване върху отделните аспекти на целостта. Ако времето е еднакво за всички нас, тогава вероятно преражданията /тук АЗ вкл и съня/ не следват едно след друго по линеарния принцип…ние просто се съсредоточаваме върху едно от тях!!!”
  коментара си го спестявам, издържаме ако искаме…
  аз винаги искам….и го желая от все сърце на всички, защото предимствата са неизброими!
  Надявам се на весел уикенд!

 2. Eti

  :) Ирка, абе да си попадала някъде на публикации по тема “тетрадките на Айщайн”… казаха ми, че били около 10. Изследване на енергията, душата, прераждането, моделиране на времето… все теми, които доста хора все още трудно приемат за предмет на научни изследвания (по-скоро окултни;), камо ли Айнщайнови… а доколкото знам са били и засекретени.

 3. irka

  добрютро, мила!
  Не съм попадала на това. Търсила ли си някъде? Имам предвид специализирани отдели, библиотеки и т.н.? Аз ще поразровя. Заинтригува ме! Както обикновено!
  Али, ето това е провокацията….мястото е без значение…Това сме ние, когато ни е нужно….Остави се на нещата, не ги слагай в рамки :o)))) Обичаме те!!!

 4. Eti

  И аз ви убичам бре!:))) сите!

  Виж сега… навремето един приятел е намерил публикация във вестник, в градската библиотека. Но това е било преди години, а Насето е някъде из USA сега. Та с него съм бистрила безумни идеи за кво ли не преди време… инертността е жестока, добре че спомена Albert Einstein, за да ръчна в гуглето (сигурно ти е познато, нещо да те гложди и сякаш на шега около теб изплува инфо, подчиняващо се на закона – “каквото повикало-такова се обадило”;):

  http://www.alberteinstein.info/
  http://forum.tts.lt/lofiversion/index.php/t10998-0.html (тук руснаците се изпокараха, кат на всеки форум, но открих интересно инфо за числото “п” – виж kuria и “Нечеловеческий разум” на 1-ва страница, останалото е безсмислен спор)
  http://www.crystalinks.com/einstein.html (тук го има и 1-вия линк, ще чета, крадейки време от съня, само дето всичко е на ингилизки и ще те затрудня така)

  Ако нацелиш нещо, сподели… незнам и аз какво ме прихвана с математика и физика тия дни, но ръчкам в посока какво се случва със “Прогреса и Научните открития” последните години, щото ми се струва, че малко се пише или се крие, или пък “гениални умове” не се раждат… и въобще накъде отиваме, а и тия дни изрових книгите на Мулдашев (известен руски лекар-офталмолог), които четох преди 2 години… пак в период като си задавах ?-си… та така… трябва да съм слънчасала сигур;)

 5. Темата е страхотна :) и аз слушах Digitally Imported главно транс или вокал транс, но сега я карам яко на амбиент и имам много интересни сънища и все пак си е някакво приключение или приживяване, незнам разбирайте го както искате, но не и погрешно [;

 6. Eti

  :), така си е… разтоварва страхотно, напоследък и аз слушам основно ambient, дори ще пусна нова тема с такава музика

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*