_IGP1696_s © 2010 . All rights reserved.

Чаени истории, аромат на роза и още нещо

Чаеният ритуал е нещо специално, като релаксиращ обред. Може да е прекрасна компания, изпълвайки с аромат сетивата, когато се налага да свършим нещо. Може да промени със замах отношението ни към това нещо, да препрограмира представата ни за времето, което ще отделим за тази цел. А може да е просто ароматния облак, на който ще се оставим, без да мислим, слушайки отпускаща музика.

Винаги съм държала поне 10-ина кутийки с ароматен чай в кухненското шкафче. Много харесвам марката teekanne, особенно зимната им серия, която пробвах преди години в една тиха сладкарничка с приятел, с който не се бях виждала отдавна. Но от 2-3 години се увлякох по насипния чай, обвързан с ритуала “виждане с приятел, купуване на чаени чаши, избиране на чай, вдишвайки аромата на 20-ина стъкленици и тотален релакс”. Насмъркан до уши и размекнат до степен, удобна за моделиране, се завръщаш към реалността някак окрилен и вътрешно усмихнат. Особенно важно е, в какъв съд ще оставиш тайната съставка, да даде душа на водата. Някои предпочитат запарване в порцеланова чаша, със собственна цедка, други в метална сферичка, а трети – в чайник. Пробвала съм и трите, като в момента съм на вълна йенска каничка (Jenaer Glas, Simax). Красиво и дава повод да споделиш с още някой. Ако си любител на екзотиката – японските чайници и чаши са чудесно решение. Ако пък си привърженик на класическия Mug – Gourmethouse на Шишман предлага голямо разнообразие от английски порцелан. Не бива да пренебрегваме и всички арт-керамики и порцелан на родни дизайнери, с които са изпълнени уличките около Докторската градинка. Много обичам да подарявам специалната чаша за специален човек. Търся я дълго, докато усетя, че ще пасне идеално.

Любими места за чаен ритуал: Veda House и Слънце и Луна (освен чай, чудесна атмосфера и домашен хляб, се появяват привличащи вниманието плетива) на ул. Гладстон, и Чай във фабриката на ул. Бенковски. И някой дъждовен ден ще тествам Cru на ул. Цар Асен I.

Chat of the day:брат ми днес се записа в историята с потресаващо простичка и провокативна идея. Какво да подариш на някой, който си има всичко? Мечта! А как да го накараш, да мечтае за нещо, като си има всичко?! Като му го отнемеш! Аз веднага си представих, как нахълтваме в апартамента на братовчедка ми (която има повод тези дни) и отнасяме Sony плазмата ;). Какво по-добро – повече време да се “видят” две забързани души и да мечтаят заедно! Може би няма да е зле, да набележа някой доволен от живота и спрял да мечтае Canon-ец.

Key moments: червено, черно и бяло. движение – отвътре – навън. музика и картини. Chloe и розата на Малкия принц.

Refrain: SADE – Soldier of Love … толкова секси-вкусен и меланхоличен

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*