Album Sumiregusa by Enya (2005)… ?!

enya-sumiregusa-wwwtorrentazoscom.jpg

Тази вечер седнах с нетърпение да изслушам новия албум на Ения, за който ме глождеше факта, че нито на нейния официален сайт, нито в нета срещнах инфо за него. Началото бе обещаващо “потъване” и аз реших да потърся значението на заглавието, тотално забравила, че в Amarantin има песен с такова име – Wild Violet, това излезе, но имаше и още линкове, като този, които ме зашеметиха с откритието, че съм станала жертва на един блъф, продукт на милиардната индустрия, добиваща все по-големи мащаби – wellness, част от която е и вълната на New Age и Chill Out музиката за релакс, в противовес на нашето все по-натоварено и стресово ежедневие. Албумът е сборен и част от имената са ми познати, всички заглавия преименувани by Enya. Парчетата са добри, но в устата остава горчивото чувство от тази осъдителна дивотия, на която съм попаднала, изгаврила се с име и музика, които много уважавам.
Далеч съм от мисълта, че това не е нито първия, нито последния случай на измама – fake album. Маркетингът на всяка една уважаваща себе си компания, наблюдава нашия все по-засилващ се глад за по-дълъг и здравословен, по-жизнен и вълнуващ, по-осъзнат живот и го използва. Повече и хубава музика, книги, фотография, нови технолигии, фитнес, лекарства с естествен произход, всичко свързано с лозунга “назад към природата” тегли и мен, но това не означава, че не бива да контролирам затъването и се противопоставям докъдето мога и искам.

Как ли ще се чувствам, ако експериментално “изчезна” поне за 2 дена на място строено преди 100 години, без ток, телевизия, телефони, нет… струва си да опитам това връщане към себе си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*