morcheeba Morcheeba

Античалга и самолети

Sofia Park Live Fest приключи. Че е в София и  беше фест на живо е така, но честно казано, мястото наречено парк, ще изглежда като такъв, след най-малко 10 години. Иначе приветствам горещо идеята, падината и полянките, близо до Терминал 2 да останат незастроени. Въздухът е забележимо по-чист от градския, има уреден транспорт до там. Имаше достатъчно на брой павилиони за напитки, но за жалост само една за хапване. Дъждът тези дни беше прецакал тревната площ, така че модерните гумени ботушки и мирисът на влажна, зелена трева рулираха. Не-модерните елементи като нас, джиткаха с кой каквото сложил, използвайки основно алеите, застлани с плочки, около двете сцени. По тях успоредно вървяха достатъчно на брой и достатъчно интересни имена на групи, ди-джеи и изпълнители. За мен ключови имена бяха BabyFace Clan, Groove Armada, Adam Freeland, Groovy Session, Bluba Lu, Gotan Project и тези, за които специално заделихме неделната вечер – Белослава и Morcheeba. Отдавна имах желание да чуя на живо Белослава, а тя както винаги се държеше супер витално и слънчево, при това с нови ремикси на любими парчета в коктел от хаус, джаз и ала “Gotan Project”. Подгря подобаващо звездата и след малка пауза на сцената сред аплаузи и прииждащи хора се появи черната перла Skye Edwards, завърнала се за новия  Blood Like Lemonade, след два соло албума. Гъвкаво, абаносово тяло, плавни, секси движения, кадифен глас, закачлив поглед и шеметна червена рокля. Хиляди съсредоточени в  сцената погледи. С чувство за хумор, неуморно приканваше публиката да се отпусне и забавлява на воля. Заразно-оптимистичното Rome Wasn’t Built In A Day беше запазено за очаквания бис. Изнесохме се бавно и танцувално под хаус-бийтовете на Phil Asher.

Morcheeba (имам 11 техни албума и компилации) винаги е била слушана от мен в компанията на Massive Attack (о радост, вече имам билет за концерта ;), Tricky, Placebo, Portishead, Erykah Badu, Marlango и Daughter Darling.

Refrain: Even Through

even though we know its forever changing
even though we know we lie and wait
even though we know the hidden danger
i hope its not too late

Key moments: mojito, electro, trip-hop, rock, blues and hause, самолети, сънища, тревно зелено и ягодово червено

Chat of the day: някакси неприятно е да разбереш, че се бъзикат с носталгията ти по руските лакомства с 10-тократна надценка; блокчето от извара с мак и шоколад, мышка косалопой, халва с начинкой и вдохновение оправиха вкуса. березовой сок за прокарване.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*