yeeeeeeezeroto.com

ezeroto-19_sm1.jpg

Изчаках да отлежи еуфорията от почивката и пиша за това седмица по-късно. Точно, както е на сайта, че и по-хубаво, всъщност много по-хубаво:), просто там всичко си е на мястото – като в японска градина – хотелче с типично българска архитектура, вписващо се прекрасно в мястото (Костенския водопад е на 15 мин. път пеша)

ezeroto-44_sm2.jpg

 и стаи обзаведени в топъл и изчистен ЗЕН стил;), достатъчно голям паркинг, много зеленина, езерце с изумрудена вода и патици (като тази по-долу, но така леко разфокусирана се вижда в по-късните часове;), две водопадчета с ромон, който напомня на дъжд вечерта и се спи страхотно (на който му понася ест.)

duck_sm1.jpg

Навсякъде се виждат фигури от дърво, което е било готово да се превърне в съществото, издялано от майсторски ръце,

ezeroto-48_sm1.jpg

богато и добре подбрано меню с типично български ястия (цените са си като в София, в хубавите бирарии) и има пържени филийки, които просто не пропуснахме за закуска.

Ezeroto е чудно местенце, от онези дето те изненадват много приятно, въпреки сайта. Посещението бе планирано в главата ми от момента, в който видях кадрите (благодаря за препоръката, ти си знаеш:), но се осъществи месеци по-късно. И имаше всички предпоставки да прекараме добре – не много голяма компания, хубаво време, което беше разхладено и от малко дъжд прекапал сутринта и резервация направена няколко дена по-рано. Последното беше предвидливо, защото като видях с колко народ се напълни почивните дни, да не говорим, че и маса запазихме за вечерта, разбирам защо не работи резервацията на сайта;). В допълнение, ако се ходи за пръв път, Знаците! са като за посветени и по някое време се чувстваш като във филма Аризонска мечта, следващ една риба и посоката на … опашката или главата ще кажете, е да ама не – има една много малка стрелкичка, която трябва да се следи, щото да не се пообъркате като нас;).

Прекарахме страхотно (и пътепис подготвям), като се зарекохме пак да се върнем. Аз пък залъгах азиатския си глад за красиви картички и направих към 200-ина кадъра за спомен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*