Think twice

sound_mp3_sm2.jpg

Съдбата ми се подиграва, сигурна съм!!!

Преди няколко месеца ми се скапа 2GB SD card 150x, отидоха си ценни кадри от нея, близо 100-ина и нищо не помогна (опитах 2 програмчета за възстановяване на памет BadCopy Pro и PCInspectorSmart recovery ) и нищо. Картата просто не се разпознаваше физически. Дадох я в сервиза ни, загубиха я. Беснях, беснях – не помогна. Взех си друга (тоя път от Мост), не издържах само с 1GB, щото в ROW се побират около 92. Но имах и друга хитра хрумка. Покрай обектива да си поръчам от eBay mp3 без памет, ама със слот за такава. Тук цената на подобно чудо бе около 45$ (в Reset имаше един спортен модел, бях го харесала преди още да ми хрумне ваене на мускули:D). Да не говорим, че бях изръшкала целия пазар, особенно покрай маркетинговия сондаж за PB (цени, модели, съпоставки на няколко характеристики на около 10 водещи марки), от който в офиса бяхме станали кривогледи (има си фирми за това, ама така е по-ефтинко). И за да не се сърди домашния любимец – на него също, даже малко по-скъпа, той си я избра, с по-хубаво екранче и изход на USB, моята си бе на кабел. И така, пристигна тя – голяма радост беше – оказа се супер компактна и ръбеста, без нищо излишно по нея – еквилайзер и заключвало, текат заглавията на песните, за скромните 10EUR с доставката и айде 1GB SD отиде в нея, веднага напълнена с Армин и Делериум.

Месец по-късно, изчезналата памет се намери. А така, отидох в Рeсет – не се разпознава установиха (имах си аз) и ми дадоха чиста новеничка, отново с този проклет SN, залепен с кофти лепка на нея, която се раздира при първо слагане в четеца. Ще се маха и на кутийката.

Следя си аз оборота през тех-сайта на холдинга и гледам, задобряла съм юли, я да видим наградите… аааа май за мулти-функционално съм се класирала – хехе, супер! Иде края на месеца, колегите развяват топки Тошиба и надуваеми дюшеци. Отивам аз за едни монитори EIZO и айде да си вземеш наградата, и тамън се чудя как ще го пренеса, гледам изнасят ми малко пакетче с mp3-кааааа на PB (малко не ми е достигнало в оборота), чийто най-голям “+” бе – Audio Twin функцията – сиреч – 1 устройство – 2-ма се кефят от музичка на 512МБ вградена и USB. Изглежда и по-лъскавичка една такава, двоен комплект слушали – въобще кеф.

Преди 2 седмици на прибиране от Езерото, Светло предложи да поседнем при него на пъпеш и ми разтовари малко файлове на MP3-ката си Philips (около него всичко е Philips, Sony и JBL, манияк човека на качественния саунд), ама тук няма лабаво, як дизайн в любимото ми винено, страхотен дисплей, все едно гледаш TFT с огледално покритие и радио, само дето бе 256МВ и двойно по-скъпа на PB, който бе 5-но по-скъп от Digital кучия mp3.

sound_mp3_sm1.jpg

Тук се виждат участниците в последвалото тазвечершно надсвирване. В ход влязоха и моите слушалки Philips (най-добрите в диапазона дето можах да намеря в Технополис), които така подло пасваха на Светло mp3-ката (аре да се успокоим, да подишаме дълбоко;)… ест. победи последната марка. PB бе с по-естествен звук, но слаби баси, за разлика от кучето, но стилно блокче. Добре, че не пуснах дискмена на Philips, за да не се откажа от тези минималистични облаги.

В резултат, сега има 2x 2GB SD 150x и 2 MP3, от които мисля, тази със слота да дам на сестричка, да не ставам алчна. И като писах преди време, че като искам много нещо, трябва хубаво да начертая пътя до “ставането”, щото да няма дивотии, ама ей на, нещо съм позабравила магиите или пък да се науча на малко търпение? Те нещата се случват, нали …

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*