Skagerak Arena June 2009 EJ

Sir Elton John in BG

Т.к. от скоро прописах в дневника след дълга пауза, давам предимство на по-емоционалните случки, за да не ми омръзне отново регистрирането на събития. Ето дойде ред и на Reginald Kenneth Dwight.

Не съм върла фенка и музиката му не е често с мен, но той е артист, който определено ще остави отпечатък върху този век, като музикант, композитор и изпълнител. След години ще е класика. Зад гърба си има участия в около 30 албума. Продадени около 250мил. копия. Най-добре продаден сингъл в историята. Общо взето, един от най-добрите продукти на музикалния бизнес, наред с Мадонна и Битълс. И тъй като нищо от тези цифри по-горе, не се случва ей така и от само себе си, Сър Елтън Джон заслужава нашите аплаузи. Излезе на сцената, цепейки минутата, свири и пя около 2 часа без прекъсване, раздава автографи и изпълни бис. Половината концерт мина доста лежерно, но 2-рия час и най-упоритите бяха вдигнати на крака (дори Цветката не издържа, а на нея и се полага да седи ;) – rocket man, crocodile rock, candle in the wind, don’t let the sun go down on me, sorry seems to be the hardest word, the bitch is back, i guess that’s why the call the blues, can you feel the love tonight…

За  пореден път се сещам, защо така лесно давам пари за концерти, дори да се наложи да се лиша от друго. Невероятно е усещането да чуеш любимa музика на живо, да се оставиш ритъма да те погълне. Без мисъл тревожна, без задъхано ежедневие. Тотално антистрес преживяване. И да усетиш емоцията, която те владее теб самия, в хиляди живи същества наоколо. Еуфория, от която не искаш да се откажеш.

Chat of the day: стадион Локомотив трябва да бъде забранен за концерти и каквито и да е масови изяви, защото просто не е нормално да поканиш звезда, за която хората са платили не малко пари и да забраниш сядането под козирката, поради мерки за безопасност?! (опасност от срутване на старата козирка); не е нормално да отидеш с кеф на концерта и да се наложи да правиш скандал с охраната, която те праща при организаторите и да се изнизваш половин час, след приключване на концерта от един единствен изход; най-лошо организираният концерт, на който съм била (а те са над 20)

Key moments: българска безхаберност, английска точност и Circle of life

Refrain: Your Song

It’s a little bit funny this feeling inside
I’m not one of those who can easily hide
I don’t have much money but boy if I did
I’d buy a big house where we both could live

If I was a sculptor, but then again, no
Or a man who makes potions in a travelling show
I know it’s not much but it’s the best I can do
My gift is my song and this one’s for you

And you can tell everybody this is your song
It may be quite simple but now that it’s done
I hope you don’t mind
I hope you don’t mind that I put down in words
How wonderful life is while you’re in the world…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*